Slutade med Isotretinoin för en månad sen

Slutade med Isotretinoin för en månad sen

av Jenny Elisabeth
18 views

Det har gått en månad, och 5 dagar, sen jag slutade med Isotretinoin för andra gången. Jag har läst mina inlägg från första kuren för att friska upp minnet om hur det var, förra gången så tog det två månader ungefär innan det dök upp små finnar här och där.

Min hud har redan börjat bli oljig så jag har plockat fram PC 2% BHA (och andra syror/aktiva produkter), även fast det inte rekommenderas att använda syror och/eller aktiva ingredienser så snart efter att man slutat med Isotretinoin.

Slutade med Isotretinoin för en månad sen
Min hud innan jag började med Isotretinoin
Slutade med Isotretinoin för en månad sen
Min hud innan jag började med Isotretinoin andra gången

Bilden ovan är tagen i april 2018 (tror jag), ett par veckor innan jag började med kur no.2, och ett par veckor innan det hade jag börjat få små finnar i tinningarna och lite här och var. Hade också ett par under huden finnar vid käken, men det var lååångt ifrån hur det såg ut när jag började med kur no.1.

Slutade med Isotretinoin för en månad sen
Min hud 14/8 2018

Såhär ser min hud ut nu, jag tog fotot igår efter att jag rengjort och smort in huden. Jag har inga aktiva finnar, just nu, men har ett märke på hakan som jag inte vet vad det är för något – det ser ut som ett ärr.

Om jag skulle få större problem med akne igen skulle jag nog inte välja Isotretinoin igen, för att första gången utlöste det diabetes och andra gången blev jag deprimerad. Och sen så såg inte mina levervärden eller leverfetter bra ut heller, dom höjdes stadigt för varje blodprov. 

Om du har, eller har haft, problem med akne – hur har du valt att behandla det?

Du kanske tycker om

6 kommentarer

Ninni Undén 17 augusti 2018 - 14:37

Jag står på slutspurten av isotretinoin just nu och det är min tredje kur! Tyvärr hör man inte till de ca 80% som bara behöver en behandling. 🙁

svara
Jenny 17 augusti 2018 - 15:23

Heja! Det är snart klart. Jag var överlycklig när jag fick sluta, två kurer var tufft. Kan inte föreställa mig hur det är med tre kurer…

svara
Jenny 17 augusti 2018 - 17:25

Vilken enorm skillnad det blev ? så skönt när det finns något som fungerar ?/Jenny

svara
Jenny 17 augusti 2018 - 17:54

Eller hur! Det är underbart, bara det håller i sig nu 🙂

svara
Marina 17 augusti 2018 - 19:48

Jag har haft problem med acne och har idag småfinnar lite då och då, jag tycker att milda produkter har hjälpt mig, jag använder ACOs produkt serie och är nöjd 😀

svara
Jenny 18 augusti 2018 - 11:23

Milda produkter är ofta bra vid akne, det finns ett märke som heter La Roche Posay och dom har en serie för akne, bra ingredienser och milda produkter ??

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer