Något gott jag åt till frukost

Något gott jag åt till frukost

av Jenny Elisabeth
21 visningar

För ett par veckor sen började jag äta veganskt, och har sen dess provat lite ditt och datt till frukost, mellanmål och middag. Nu har jag testat chokladchiapudding!
Något gott jag åt till frukost

Jag Googlade upp lite olika recept och det blev såhär till slut:
2 dl sojadryck
1 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
0,5 dl chiafrön

Topping: kakaonibs och frusna hallon

Vad jag inte visste var att vaniljpulver inte är lika med vaniljsocker och så stod det i ett recept “mixa med stavmixer”, men i YouTube videor blandas ingredienserna inte utan läggs bara i samma skål och får stå över natten. Konsistensen är geleig och det är nog trial n’ erorr som gäller, och jag ska göra mer chuapudding ikväll i alla fall. Jag stod mig rätt bra på den frukosten!

Har du testat chiapudding? Om du inte gjort det kan jag rekommendera det, chiafrön är precis som det låter, ett frö och när man tillsätter vätska kan dom svälla 12 gånger sin egen vikt. Chiafrön är fiberrika och innehåller kalcium, vitamin c och omega 3.

Liknande inlägg:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Är det okej? OK Läs mer