Livsstil

Giftiga ex & goth

Som du nog märkt är det rätt så mycket mörkare här på bloggen än tidigare, designen är ny och inriktningen är inte längre bara beauty. Jag pratade ju om det tidigare men då hade jag en annan inriktning i åtanke men grunden är densamma – livsstil.

Jag ville prata om varför jag… ja, om varför det blev såhär. Om du följt bloggen ett tag vet du nog om att jag har ett shoppingberoende som jag försöker bli av med, så jag behövde en inriktning som innebär att jag inte känner ett tvång att köpa A L L A nya releaser som kommer för att recensera åt dig.

Varannan vecka går jag till en kurator, och har precis börjat gå hos en psykolog också, men min kurator iaf – hon fick mig att fundera. Hon frågade vad som ger bäst respons och enligt statistiken, på bloggen och Insta, så är det inlägg där jag delar med mig av tankar, är mig själv och är, som en vän säger “svart” – goth alltså.

Jag trodde ett tag att den sidan av mig var död, jag har haft flera giftiga ex som subtilt eller direkt försökt ändra på mig, dom har sugit gothen ur mig och fått mig att bli en blek version av mig själv. Ett ex gick så långt att han köpte beige kläder till mig och tvingade mig att ha på mig dom. Beige! Jag är så långt från beige man kan komma, jag tänker bara på Macken (Galenskaparna & Aftershave) och på den beiga kunden.

Han suckade varje gång jag lyssnade på musik och klagade alltid på mina svarta kläder och mitt långa, svarta hår. Det var en form av psykisk misshandel och “lustigt” nog har jag träffat flera personer som gjort detsamma mot mig. Och till slut bryts man ner.

Mitt senaste förhållande var mellan 2014 och 20… 16? Kanske. Jag minns inte, hon var snäll men då var jag redan en urtvättad version av mig själv och inte särskilt goth. Men förra året så städade jag garderoben och hittade gamla plagg, bland annat en tyllkjol, och kände något inombords. Sen började jag lyssna på musiken mer och mer och efter den… ja, det var som om någon knäppte på en knapp! Boom! I’m back in black!

OOTD #24

Sen det här med bloggen då. Jag vill fortfarande skriva om beauty, men det är inte längre det enda som kommer publiceras här. Jag vill skriva om lite om vad som än faller mig in, och eftersom jag nu hittat det mörka och udda i mitt hjärta igen så faller det sig naturligt att bloggen blir detsamma.

Har fått bra respons på Insta där jag delar med mig av tankar i stories, bland annat dessa:

Giftiga ex & goth

Som jag skriver i mina stories ovan så vill jag vara en motpol till hur en beauty influencer “ska vara”, det är inget jag tvingar fram för det är jag. Jag är goth, jag gillar fladdermöss, sammet och svart. Det här inlägget har varit lite all over the place, men jag hoppas du förstår vad jag menar (om det är tydligt, jag har gått igenom inlägget flera gånger och förtydligat det jag skrivit).

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

4 Kommentarer

 • bodenbynight
  18 november, 2018 at 14:27

  Jag tycker att det känns jättespännande med din nya inriktning och det blir nog skönt för dig också att kunna fortsötta med sminket men inte behöva känna tvånget att köpa en massa för att göra ett inlägg. Rent personligen känns det kul att ha hittat en till som bloggar om liknande ämnen och så blir jag mer pepp på att skriva också. Tyvärr är det du beskriver om andra som försöker tona ned och trycka ned någons personliga stil rätt så typiskt. Har själv anpassat mig efter andra i vissa tillfällen i livet (om än inte lika extremt som du) och det är så trist.

  Svara
  • Jenny
   18 november, 2018 at 14:34

   Vad glad jag blir att du tycker det! Inspirerades av vårt samtal på Insta, och ja, det är väldigt skönt att inte känna ett tvång att köpa saker bara till bloggen! Jag kommer läsa allt du skriver, kul att du känner pepp! Nä precis, det är vanligare än man kan tro att någon gör sä. Jag var väldigt osäker tidigare i livet och var nog lätt att kontrollera tyvärr. Men varje gång jag ”bounce back” så hamnar jag här. Nu anpassar jag mig på så sätt att jag inte har svart läppstift runt mamma för hon ”tycker det är synd på söt flicka” ?

   Svara
   • Anna Munkhammar
    20 november, 2018 at 20:13

    Jag med! Ja haha jag skulle heller inte ha svårt läppstift kring mamma och så brukar jag ha långärmad tröja när jag är hos dem (tatueringarna). Det är väl mer känslan av att jag vet att de inte gillar det. Jag vet ju att de accepterar mig som jag är och vi har en jättebra relation. Men som du säger, mammas söta flicka ?

    Svara
    • Jenny
     21 november, 2018 at 08:47

     Jaså du också ? Det svarta läppstiftet är inte poppis bland mammor verkar det som. Jag förstår vad du menar, och föräldrar kan man ju visa lite respekt för tycker jag. Haha, precis, mammas söta flicka!

     Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.