Lesbiskhet

Ögonblicket jag visste att jag var gay

Vissa vet redan som små barn att de är gay, för andra är det en process eller så kan det vara ett ögonblick där allting klickar för dig. Jag tänkte berätta om ett, eller två faktiskt, ögonblick som var en ögonöppnare för mig. Men jag har fram tills för 7 år sen sagt, och trott, att jag är bisexuell.

Ögonblicket jag visste att jag var gay

Kyrkogården

Jag och M var vad jag skulle kalla bästa vänner, men för min del åtminstone fanns det något mer där. Vår gymnasieskola låg nära stadens kyrkogård, och eftersom vi gillade kyrkogårdar så spenderade vi många av lunchrasterna där. En dag när vi var där, det var vår – blå himmel och solsken, hade M på sig sin kappa med fuskpäls vid kragen och ärmslutet, hon satt på vad jag tror är någon form av gravplats (vi kan prata sen om hur olämpligt det var), och jag hamnade ståendes mellan hennes ben. Vi lyssnade på Kents låt Kevlarsjäl på min CD-spelare, vi log. Sen kysstes vi.

Det var min första kyss med en tjej, jag vårdar minnet ömt även om hon inte gör det (hon sa upp kontakten med mig för flera år sen). I det ögonblicket när våra läppar möttes var det mer än bara spänning över att göra något nytt och outforskat. Jag kände hur allt föll på plats, det var ju såhär det skulle vara.

Ögonblicket jag visste att jag var gay

Vintertid

Förutom M har jag varit kär i en annan tjej, vi kan kalla henne för B. Jag gick i gymnasiet och träffade henne online via spelet Counter-Strike och klienten IRC. Jag hade en pojkvän men tog bussen och träffade henne i alla fall, dragningen var otrolig. Hon hade korpsvart, sammetslent hår med lite lockar i topparna och världens djupaste och vackra ögon.

Vi hade en liten fest när jag var hos henne och det var mitt i vintern, vi snackar -25 och en halvmeter snö. Jag och B gick ut med deras (B hade pojkvän) hund och det slutade med att vi kysstes… and then some, och det är ett minne jag vårdar väldigt ömt. För även om M öppnat mina ögon så var det B som verkligen fick mig att inse att jag definitivt inte dras till killar på samma sätt som jag dras till tjejer.


Ett annat ögonblick, som inte var fullt så mysigt var när mitt sista manliga ex sa till mig när jag och C var tillsammans mellan 2014 – 2016, att “är du bög på heltid nu?”. Det är ett mindre kul ögonblick att komma ihåg, ja jag skrattade åt det först. Men det var lite av en ögonöppnare för att jag på vägen hem från det mötet smakade jag på det svaret jag gett honom, “ja, jag är gay” och ju mer jag sa det för mig själv så insåg jag att det är ju så.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.