Livet

Tjockhat

Jag kämpar med att sluta fat shamea mig själv

I maj förra året pratade jag lite om mitt internaliserade tjockhat i ett inlägg som heter “jag kämpar med att sluta fat shamea mig själv“, visst är böjningen av ordet shame briljant? Jag vill uppdatera dig om läget för förra året hade jag som mål att börja jobba med att älska mig själv och att framförallt acceptera mig själv med den kroppen jag har.

Den här bilden hör till det tidigare inlägget, jag var rädd för att publicera inlägget men gjorde det för att, som med så mycket annat jag gör så tänkte jag att det kanske finns någon därute som blir hjälpt av att jag pratar om mitt tjockhat till mig själv.

I inlägget beskriver jag hur min väg till övervikt såg ut, jag drack litervis av alkohol, tog över 10 mediciner om dagen för min läkare skrev bara ut medicin efter medicin och hjälpte mig aldrig på annat sätt, och sen blev det skräpmat varje helg. Jag tänkte inte själv på att jag gått upp i vikt, förrän vågen visade tresiffrigt.

Jag gav upp alkoholen när en kontakt på vuxenpsyk sa att jag häller i mig 2 veckors kalorier på en helg, skräpmaten försvann snabbt också. Men det har tagit tid att gå ner dom där ~45kg som jag nämnde, idag är det närmare ~60kg som jag gått ner men något som lever kvar även om kilona inte är där är bilden jag har av mig själv.

Tjockhat

När jag tittar på mig själv i spegeln ser jag inte mig själv, jag ser någon som är 60kg tyngre, någon som har svårt att hitta kläder, som blir andfådd av allt och som är så otroligt olycklig med och i sig själv att hon stannar i ett förhållande som bara gör det värre.

Jag ser inte att vågen nu står på tvåsiffrigt (inte för att vågen är något att ha egentligen, det är mest Luxx som använder den), att jag kan hitta kläder i vanliga butiker och att jag inte blir andfådd av allt. Jag ser inte heller att jag på ett år lyckats gå ner såpass mycket att min diabetes nu är borta.

Vågen är skit, tänk inte för mycket på den, och stå inte på den för ofta. Men det är lätt att säga och svårare att göra, jag vet.

Tjockhat
Tjockhat

Jag hyser en del tjockhat till mig själv fortfarande, jag önskar att jag vägde 65kg istället för 97kg. 2018 var året när jag skulle börja älska mig själv och dit har jag nääästan kommit nu, det jag gjort är att jag först börjat klä mig som jag vill utan att tänka på vad som är “smickrande” (ugh, vad jag hatar det ordet). Jag har på mig det jag känner mig bekväm i helt enkelt.

Sen tror jag att alla selfies jag tagit, på ansiktet och helkropp, har bidragit till att jag kan se att jag är vacker och inte bryr mig om vad andra tycker. Det är bara det jag gjort, och när jag har på mig kläder jag tycker jag är fin i så sprids den känslan överallt i min kropp och jag känner mig fin. Punkt.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.