Att komma ut

Att komma ut

av Jenny Elisabeth
9 views

Jag har kommit ut flera gånger, jag är lite som Luxx som kommer ut ur garderoben stup i kvarten. Först kom jag ut som bisexuell när jag var 13 kanske och sen som lesbisk 2014, men redan 2012 identifierade jag mig som lesbisk men det tog ett tag innan jag tog steget ut ur garderoben.

Att komma ut
Screenshot 4/3, från appen FancyDays

Jag tror på att vara öppen, men förstår mycket väl om det inte är möjligt för alla på grund av ens familj, vänner eller världen runtomkring där det blåser högervindar. Något jag märkt är att man får komma ut om och om igen, ibland för familj som inte hängt med eller för nya bekantskaper.

Men hur gör man då? Ja, det är en svår fråga. För det beror på från person till person och alla olika situationer som kan finnas, men jag skulle börja med någon närstående och “jobba mig utåt”. Efter ett tag kommer det kännas som second nature att säga t ex. “jag är lesbisk”.

Att komma ut

Är du osäker på din läggning så rusa inte in i något, ta din tid att känna efter vad som känns som du. Tycker du om tjejer? Tycker du om män? Eller alla under solen?

Jag följde nog inte ens mitt eget råd och började med en närstående, utan jag började med att bolla mina tankar med min dåvarande psykolog. Och det hjälpte en hel del, så hon var den första som fick veta. Mamma och pappa har ju alltid vetat att jag inte är straight, jag kände inget behov av att komma ut igen för dom.

Oavsett var du faller inom HBTQ spektrumet så hoppas jag att du får ett bra bemötande när du kommer ut ❤️?????

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer