Lesbiskhet

Kampen att vara femme… och lesbisk

“Nä, du är för söt för att vara gay”, “vad gjorde den killen mot dig så du blev gay?”, “vilket slöseri på en söt tjej”, “jag fattar inte, du är ju så söt, du har väl inga problem med att hitta en kille?”, “du ser inte gay ut”, “nä, du är bara bi” och så vidare, och så vidare.

Det är bara några av kommentarerna jag och flera av mina femme lesbo systrar har fått höra och får höra dagligen. Jag skulle tippa på att butchs också får sin beskärda del av puckade kommentarer, men jag kan inte relatera till det då jag inte är butch själv.

Kampen att vara femme... och lesbisk

Som femme som dejtar mest andra femmes så har jag varit med om att jag och min tjej som par inte tas för lesbiska för att vi är femme (vi tas för systrar och får höra att vi är lika mest).

Kampen att vara femme... och lesbisk

Något jag nämnde i ett tidigare inlägg är att jag upplever att man får komma ut om och om igen och jag tror det har att göra med att jag är femme. Jag “ser inte” gay ut, till exempel när jag träffar någon ny så tänker inte hen (antar jag kallt) att “åh, hon är nog lesbisk” innan jag säger att jag varit på dejt med en tjej eller att jag ska på gayklubb.

Jag funderade ett tag på att byta stil och experimenterade lite, typ keps och flanellskjorta. Men det är inte jag, så jag förklarar hellre för en ovetande person att lesbiska kan vara femme och inte bara har flanellskjorta. Nu är ju iofs min standardoutfit skinny jeans, boyfriend t-shirt (ironiskt va?) och kängor men kjolar och klänningar händer också.

Jag hoppas att yngre generationer av flator inte känner att dom måste byta stil för att känna sig gay nog. För det är inte i kläderna som your gayness sitter.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.