Livsstil

The extra, not ordinary, goth tag

The extra, not ordinary, goth tag är skapad av Rachel Shade och Lady Lecter på YouTube. Det är 10 frågor om ens erfarenheter av subkulturen. Jag tänkte att den kan vara kul att göra eftersom jag gjort The goth tag.

The extra, not ordinary, goth tag

1. Hur länge har du identifierat dig som gothare?
– Sen tonåren, alltså sen jag var 14 – 15 år ungefär.

2. Vad var ditt första möte med subkulturen?
– Det var när jag hittade ett album med Bauhaus (Burning from The Inside), jag visste inte att det var goth men jag visste att jag gillade det och jag använde AltaVista för att ta reda på vilken typ av musik det var och för att hitta mer.

3. Hur många plagg i krossad sammet äger du?
– Oj, inte så många faktiskt. 3 – 4, ett par kjolar och klänningar.

4. Vilket “goth staple”-plagg tycker du mest, respektive minst, om?
– Jag klär mig ganska enkelt, men favoritplagget är den långa kjolen och helst i ett flowy tyg för jag älskar vår- och sommarkläder! Sammet och stickat är vackert, men lätta och flowy tyger har mitt hjärta.

Plagget jag tycker minst om… hm. Jag vet inte om det är en stapelvara direkt, men jag gillar inte victorian goth plagg, med mycket krås, spets och sånt. Det är för mycket.

5. Vilket gothband tål du inte?
– Svår fråga, jag har än så länge inte stött på något band jag inte gillar.

6. I goth subkulturen finns det mycket symbolik som har med döden att göra. Vad betyder detta för dig, om det betyder något?
– Som Rachel Shade sa i sin video så tror jag också att man utifrån kan se goth som en subkultur som är fixerad vid döden. Jag ser det mer som att vi kommer ihåg att leva än att vi minns att vi ska dö.

7. Har du ett favoritverk inom gotisk litteratur, och kan du nämna tre favoritkaraktärer?
– Favoritverket måste vara Bram Stokers Dracula, ganska generellt men jag gillar den och har den som ljudbok. Tre favoritkaraktärer… nä, jag hoppar den för jag är inte så bevandrad i gotisk litteratur än.

8. Vilka är dina tre favoritband eller artister?
– Just nu gillar jag Disjecta Membra, Corpus Delicti och The Kentucky Vampires.

9. Dina tre favoritlåtar att dansa till på klubben?
– Jag går inte ut på klubbar så har inte tre favoritlåtar att dansa till.

10. Vad är det roligaste någon sagt till dig som svar på din stil?
– Finns mycket att välja på, självklart det vanliga “det är inte halloween än” och så, är ändå impad över att dom kan koppla ihop det med halloween. Men det senaste som jag fick höra var “vad är du för jävla spöke?”, varpå jag svarade “tack!”.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

3 Kommentarer

 • Septicemia
  30 mars, 2019 at 17:47

  Jätteroligt att läsa dina svar. Jag stal listan och länkade tillbaka, hoppas det var ok. =)

  Gillar du Dracula så kan rekommenderar jag novellen Carmilla av Joseph Sheridan Le Fanu. Det är en av de första vampyrberättelserna och vampyren är en lesbisk kvinna. Definitivt en produkt av sin tid men otroligt vacker och läsvärd.

  Svara
  • Jenny
   31 mars, 2019 at 13:10

   Absolut, stjäl på! 🙂

   Åh, den ska jag söka efter. Det låter som något jag kan gilla, jag läser inte så mycket pga ADHD hjärna som inte kan fokusera på saker men den här låter värd att läsas! Tack!

   Svara
   • Septicemia
    31 mars, 2019 at 13:41

    Den är inte särskilt lång så du borde överleva! Annars finns den i sin helhet som ljudbok på Youtube och (gratis) i poddar också om du är ok med att lyssna på engelska ?

    Svara
    • Jenny
     31 mars, 2019 at 14:56

     Jag hittade ljudboken på YouTube, lyssnar på den nu 🙂 Engelska är inget problem!

     Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.