Lesbiskhet

HBTQ-filmer & serier jag gillar

Något som verkar vara gemensamt för de flesta (alla?) homos (eller bisexuella, trans, queera osv, du fattar vad jag menar) är att vi vill omge oss med det vi identifierar oss med för att normen säger något annat än det vi känner. För min del så slukar jag filmer med HBTQ tema och jag vill dela med mig av ett par stycken som jag gillar. Har slängt in ett par serier också!

Fucking Åmål (1998)

Fucking Åmål kom 1998 och 12-åriga Jenny fick se den på bio! Den handlar om Agnes (till höger/mörkhårig) som flyttat till en ny stad och är ensam, som blir kär i Elin (till vänster/blond). Den är typisk för tiden den utspelas i och jag har alltid sagt att jag vill hitta min egna Elin. Fucking Åmål heter Show Me Love på engelska och fanns på Netflix ett tag. Numera tror jag inte den går att streama någonstans men finns säkert som DVD på närmsta second hand.

Orange is The New Black (2013 – )

I OITNB får vi följa Piper Chapman som åkt fast för att ha smugglat knarkpengar åt sin fd flickvän och har nu dömts till x antal månader i fängelse. OITNB är baserad på boken med samma namn av Piper Kerman. Finns att se på Netflix.

The L Word (2004 – 2009)

The L Word är en serie om en grupp lesbiska kvinnor i Los Angeles, man får följa deras vänskap, all kärlek och en del drama såklart. Jag såg The L Word runt 2007 när den började närma sig sitt slut. Jag hade önskat att den var längre, men som tröst så kommer det en reboot av The L Word snart! Med ett par av skådespelerskorna från originalserien. The L Word går att streama på CMore.

The Real L Word (2010 – 2012)

The Real L Word är en spin-off på The L Word skapad av bl a Ilene Chaiken som skapade The L Word. Upplägget är detsamma men här får man följa riktiga kvinnor som är lesbiska. Här är det mer drama än i The L Word. Jag har en sån crush på Whitney som råkar vara playern i serien. Det blev bara 3 säsonger av TRLW vilket är synd. Det är lite som ett Big Brother hus med bara lesbiska!

First Girl I Loved (2016)

Sjuttonåriga Anne har blivit kär i den populäraste tjejen, Sasha, på skolan. Anne har en bästa vän Clifton som sätter lite käppar i hjulet för paret. En bra film och jag känner mig snuvad på tonåren när allt hångel jag fick med tjejer var på fyllan och dom använde mig som experiment. Men det är ett sidospår!

Loving Annabelle (2006)

Annabelle är dotter till en senator, en möjlig första kvinnliga presidenten för USA. Man får känslan av att hon ställt till med problem och skickas till en privatskola av något slag. Där träffar hon någon och blir kär.

Nästa serie kan bli en spoiler, so sorry.

One Day at A Time (2017 – )

One Day at A Time är en Netflix Original serie som handlar om en kubansk-amerikansk familj där Elena (dottern) kommer ut som homosexuell. Det är inte enbart Elenas historia man får följa utan hela familjens. Även här känner jag att jag önskar att jag kommit ut tidigare och fått uppleva tonåren och mina twenties som gay, återigen – sidospår!

Bound (1996)

Corky, en rörmokare med ett brottsligt förflutet får ihop det med Violet vars pojkvän är involverad i maffian, dom planerar att stjäla pengar och ge Cesar (pojkvännen) skulden.

Kyss mig (2011)

Mia ska fira sin pappas födelsedag hemma i hans sommarvilla, där träffar hon Frida som också är hennes nya styvsyster. Deras relation utvecklas snabbt till mer än systrar. En fint filmad film med härliga scener.

HBTQ-filmer & serier jag gillar

Det var några filmer och serier jag kom på på rak arm. Har du tips på fler?

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.