Jenny testar: ACO Pure Glow

Jenny testar: ACO Pure Glow

av Jenny Elisabeth
159 views

Jag har använt ACO Pure Glow serien sen februari, inte enbart den men har använt produkterna nog ofta för att ha ett grepp om hur dom funkar för min kombo hud.

Jenny testar: ACO Pure Glow

ACO Pure Glow

Pure Glow-serien består av tre produkter som är utvecklade med en vuxen kombinationshy in mind. Den ska balansera och ge lyster utan att för den skull ge intrycket av blankhet. Produkterna ska förhindra att en oren hud torkar ut då dom återfuktar med hjälp av hyaluronsyra, de innehåller också c-vitamin som skyddar huden från fria radikaler samt sarcosin som gör huden mindre oljig.

Samtliga produkter är milt parfymerade, dom doftar fräscht – inte för sött.

Renewing Daily Cleanser, 119 SEK

Renewing Daily Cleanser är ett rengörings mousse, jag har testat två andra mousse/skumrengöringar tidigare och jag tycker att Renewing Daily Cleanser är mycket bättre än de andra två, tidigare har jag provat Indy Beauty Rich Cleansing Mousse och Medik8 Gentle Cleanse. Till skillnad från Indy Beauty och Medik8 så är ACOs variant mycket krämigare, kan man beskriva en mousse så? Den känns mer som en hårmousse än ett fluff som är min åsikt om de andra två mousserengöringarna.

Den torkar inte ut min hud och känns på det hela taget väldigt behaglig. Men jag tycker däremot inte att den är något bra på att ta bort smink och använder den därför enbart på morgonen, envis eyeliner och mascara vinner lätt över denna mousse. Har du en torr hud tror jag inte att denna är för dig då jag lätt kan tänka mig att den är uttorkande på en torrare hud än vad jag har eftersom moussen innehåller salicylsyra (BHA) som kan vara uttorkande på en torr hud.

Purifying Day Cream, 139 SEK

Purifying Day Cream är en lätt gel-creme som jag upplever ger en fin lyster till huden trots att den beskrivs som mattifying. Det är lite grejen med dessa produkter, de ska hålla oljan i schack samtidigt som de ger lyster. Sarcosin reglerar inte bara olja utan hjälper även till med orenheter och porer.

Av denna dagkräm får min hud ett fint glow, Pure Glow-serien lovar också att motverka fina linjer. Detta är inget jag upplever mig ha ett problem med så jag kan inte säga något om det. Det jag saknar hos dagkrämen är SPF, men jag är ingen kemist så jag vet inte om man kan kombinera de tre aktiva ingredienserna i krämen + SPF…

Rebalancing Night Balm, 149 SEK

Rebalancing Night Balm är tänkt att bekämpa orenheter, återfukta och motverka de första ålderstecknen. Huden ska bli klar, med minskade linjer och orenheter. Nattkrämen exfolierar huden lätt och återfuktar i upp till 24 timmar.

Jag är osäker på vilken produkt som är min favorit ur Pure Glow-serien, men kanske nattkrämen är det fast det är den jag har minst att säga om. Men jag tycker alltid att min hud är så len och jämn i tonen när jag använt denna nattkräm.


På det hela taget tycker jag att Pure Glow-serien är väl värd pengarna, det ÄR hudvård för dig med en budget och det är bra att även budgetprodukter är välgjorda. Jag har mer och mer börjat tänka på vad jag har för budget för hudvård och kommit fram till att mitt tidigare tänk inte alls funkar, men Pure Glow-serien funkar iaf.

ACOs produkter är cruelty-free, men har inte orkat sätta mig in i om dom är veganska eller ej.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer