10 dagar utan smink

av Jenny Elisabeth
12 views

Det blir 10 dagar utan smink, för en månad sen fick jag en röd fläck i mitt ena öga som inte ville läka ut och jag ringde 1177 efter 2 veckor, fick svaret “avvakta, det kan ta 3 veckor”, efter 3 veckor ringde jag Vårdecentralen och fick svaret “avvakta, det kan ta 4 veckor”. I torsdags ledsnade jag på oron över vad som är fel och ringde Vårdcentralen.

10 dagar utan smink
Bild av agnesliinnea från Pixabay

Ursäkta om bilden är läbbig, men den är passande för ämnet. Jag fick i alla fall en tid på Vårdcentralen samma dag och då tänkte jag “fan, dom tror det är något allvarligt!”. Men det visade sig att jag har konjunktivit, alltså en ögoninflammation som man kan få av virus- eller bakterieinfektion eller av allergi.

MOTD: Witches

Såhär ser mitt öga ut, det är rött på båda sidorna av iris, det kliar inte, rinner inte och gör inte ont. Det är mer en kosmetisk grej.

Jag fick en antibakteriell salva att använda 3ggr om dagen i 10 dagar, är inne på dag 3 nu. Läkaren sa att “lite mascara och så ska nog gå bra att använda” men salvan är så fet att den klistrar fast sig i ögonfransarna och skulle nog lösa upp mascara om jag provade ?Just typiskt, när jag väl känner för att sminka mig så kan jag inte.

Har du erfarenhet av ögoninflammation, hur gick det för dig?

1 kommentarer
0

Du kanske tycker om

1 kommentarer

Annica // Guld med ADHD 15 april 2019 - 00:43

Skönt att det inte var något allvarligt! Jag tänkte annars att det kunde vara ett sprucket blodkärl i ögonen. Vilket jag tror inte är helt ovanligt.

svara
Jenny 15 april 2019 - 12:12

Jag trodde också det, och läkaren med första gången ?

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer