Livet

10 dagar utan smink

Det blir 10 dagar utan smink, för en månad sen fick jag en röd fläck i mitt ena öga som inte ville läka ut och jag ringde 1177 efter 2 veckor, fick svaret “avvakta, det kan ta 3 veckor”, efter 3 veckor ringde jag Vårdecentralen och fick svaret “avvakta, det kan ta 4 veckor”. I torsdags ledsnade jag på oron över vad som är fel och ringde Vårdcentralen.

Ursäkta om bilden är läbbig, men den är passande för ämnet. Jag fick i alla fall en tid på Vårdcentralen samma dag och då tänkte jag “fan, dom tror det är något allvarligt!”. Men det visade sig att jag har konjunktivit, alltså en ögoninflammation som man kan få av virus- eller bakterieinfektion eller av allergi.

Mitt ena öga är rött på båda sidorna av iris, det kliar inte, rinner inte och gör inte ont. Det är mer en kosmetisk grej.

Jag fick en antibakteriell salva att använda 3ggr om dagen i 10 dagar, är inne på dag 3 nu. Läkaren sa att “lite mascara och så ska nog gå bra att använda” men salvan är så fet att den klistrar fast sig i ögonfransarna och skulle nog lösa upp mascara om jag provade, tänker jag. Just typiskt, när jag väl känner för att sminka mig så kan jag inte.

Har du erfarenhet av ögoninflammation, hur gick det för dig?

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

1 kommentar

 • Annica // Guld med ADHD
  15 april, 2019 at 00:43

  Skönt att det inte var något allvarligt! Jag tänkte annars att det kunde vara ett sprucket blodkärl i ögonen. Vilket jag tror inte är helt ovanligt.

  Svara
  • Jenny
   15 april, 2019 at 12:12

   Jag trodde också det, och läkaren med första gången ?

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.