Wet n Wild säljs i Kina

Wet n Wild säljs i Kina

av Jenny Elisabeth
11 views
Wet n Wild säljs i Kina

Wet n Wild säljs i Kina

De senaste dagarna har den del av beauty communityt som jag rör mig i buzzed med nyheter om Wet n Wild som i ett års tid sålt sina produkter i 30 affärer i Kina (Shanghai). I deras uttalande (efter att dom varit tysta i ärendet samt raderat negativa kommentarer från följare/kunder) påstår dom att dom kan sälja i Kina och kringgå lagarna om djurtester. Läs deras uttalande nedan.

“wet n wild does not test on animals. wet n wild is a global brand for beauty lovers, inclusive of all ages, ethnicities, skin colors, ideologies, and economic statuses. Cruelty-free has and will remain a key pillar of our brand. In 2018, Watsons began offering our products to beauty enthusiasts in China via a pilot program with 30 stores. wet n wild products sold in China are domestically manufactured in China, and as such do not require animal testing.

Since 2014, China no longer requires animal testing for domestic non-special use cosmetics. wet n wild products were able to enter the Chinese market maintaining our commitment to providing customers cruelty-free, high-quality, on-trend products they can feel good about buying and wearing. As a trusted leader in cruelty-free beauty, we will continue working closely with the Chinese government, and all governments, to adhere to our strict guidelines for cruelty-free beauty globally.

Stefano Curti
Global President”

Det här är väldigt tråkigt, Wet n Wild är ett bra budgetmärke där många produkter är veganska. Jag har själv ett par Wet n Wild produkter men kommer inte köpa fler, dom är på ett sätt i en gråzon men även om dom slutar sälja sina produkter i Kina är deras sätt att hantera detta på helt fel.

Klistrar in ett citat från Cruelty-Free Kitty’s inlägg:

“Although there recently were developments in mainland China concerning both pre-market and post-market animal testing, the Chinese government may still require animal tests to be performed on cosmetics. Even though Wet n Wild is made in China, all cosmetics sold in China may undergo tests on animals post-market as of May 2019, when these pictures were taken. There’s no possibility of a “loophole” here.”

Du kan läsa mer om detta på Suzanas blogg Cruelty-Free Kitty där hon skrivit om detta ingående och med detalj. Länkar inläggen nedan.

Inlägg 1: Wet n Wild Caught LYING About Being Cruelty-Free And Secretly Selling in China
Inlägg 2: Wet n Wild’s Response: Aware Of Their Presence In China & Still Trying To Mislead Customers

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer