Kroppsmodifiering

Update: Allt om mina body mods

Jag visste inte om ännu ett inlägg om mina body mods vore kul att läsa, men så tänkte jag att det är något som jag själv skulle vilja läsa – och till syvende och sist så försöker jag skapa en blogg med något för alla.

Makeup look Rainbow

I dagsläget har jag 16 piercings och 2 tatueringar, nästa år skulle jag vilja göra en tatuering igen, och i så fall en lite större. Gärna på skulderbladet och upp på axeln och ner framtill. Eftersom jag började prata om tatueringar så kan jag ju visa dom jag har för dig som inte läst mitt tidigare inlägg 🙂

Kvinnotecken tatuering

Den här tatueringen gjordes på Internationella Kvinnodagen 2016, den är gjord i dotwork och är gjord av Caja Liljeklinga på Ed’s Kroppskonst. Jag minns inte hur lång tid den tog att göra och minns inte heller hur ont det gjorde, men jag minns att jag inte tyckte det var en så big deal. Jag är glad att den är där även fast jag fått skitigt taskiga kommentarer om den.

Harry Potter tatuering

Min andra, eller första egentligen, tatuering gjordes 2015 och är också gjord av Caja. Det är ett citat från Harry Potter och Dödsrelikerna: “You’ll stay with me? ’Until the very end,’ said James.”. Jag kände att det var passande, en påminnelse till mig själv att det är “until the very end“. Den här tatueringen gick fort att göra minns jag och gjorde inte heller ont.

Nu blir det piercings!

Allt om mina body mods

Det här är mina ansiktspiercingar, jag har båda näsvingarna, en septum (skiljeväggen i näsan) (som är nytöjd till 2.4mm när jag skriver detta, yay!!) och en medusa (överläppen). Jag har haft båda näsvingarna piercade flera gånger, okej kanske inte flera… men säkert 3 gånger. Men varje gång har jag fått hypertrofisk ärrvävnad vid den nya piercingen och inte fått bort det utan att ta bort piercingen.

Nu har jag gett mig fan, ursäkta, på att jag ska få den att läka trots ärrvävnaden och att jag inte ska ta bort den. Knepet är att så fort man ser en liten bula vid piercingen så tar man och börjar applicera hydrokortison, den man köper på Apoteket, vid piercingen. Jag vet inte hur det funkar men det minskar storleken på bulan. Tidigare har jag inte varit så snabb på hydrokortisonen och därför har bulan blivit större, nu har jag typ fått bort den! Det var ett sidospår…

Min septum är typ 2 år gammal, piercades 1.6mm, sen töjde jag upp den till 2.0mm och nu 2.4mm. Medusan, och vänster näsvinge, gjordes i februari 2019 (på samma gång som jag fick septumen töjd).

Alla mina piercings (förutom tungan) är gjorda av Eddie på Ed’s Kroppskonst.

Tungpiercing

Min tungpiercing är äldst i samlingen, den gjordes på min 18-årsdag, alltså 2004, i Luleå på House of Pain. Läkningen var extremt enkel och jag hade inga problem med svullnad, vill du ha en tungpiercing men är rädd för läkningen så kör på ändå! Svullnad kan lindras med glass och is.

Öronpiercings

Mina öron har flest piercings per capita, men jag vill ha fler. Har planer på en conch till vänster öra åtminstone. Möjligen någon forward helix i samma öra också.

Så, det var alla mina body mods fram till dagens datum. Har du några body mods?

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.