Favoriter September 2019

Månadsfavoriter: September 2019

av Jenny Elisabeth
11 views
Favoriter September 2019

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

September har kommit och gått, väldigt klyschigt men, året har gått väldigt fort tycker jag. Det var liksom januari, februari, mars, april, swiiish, oktober, november, december.

Jag har bestämt mig för att försöka mig på att “shop my stash”, alltså att kolla vad man har för produkter redan och använda dom snarare än att köpa nya, i september köpte jag visserligen ett par nya produkter men dom är inte favoriter än (men några av dom lär dyka upp i favoriter för oktober). Men dom här produkterna jag ska prata om idag dom har jag haft ett bra tag och känner dom och vet hur dom funkar för mig.

ACO Cano+ Moisturizing Body Spray, 199 SEK
Jag har eksem och har använt CanoDerm i flera år, men jag tycker att den här sprayen är mycket smidigare för att använda på kroppen just för att det är en spray. Jag gillade ju Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser men använder den inte pga CF-status. Cano+ Moisturizing Body Spray hjälper till för klåda och att förebygga eksem, en stapelvara hemma hos mig!

Fenty Beauty Stunna Lip Paint – Uninvited, 260 SEK
Fenty har i sitt sortiment det flytande läppstiftet Stunna Lip Paint, det är lite tunnare och snudd på mer rinnande än andra flytande läppstift som är mer krämiga. Jag har den svarta och den röda nyansen, för september är Uninvited (det svarta 🖤) bland mina favoriter. Tidigare har jag använt NYX Liquid Suede mycket men när jag vill ha lite extra hållbarhet så väljer jag Stunna Lip Paint.

It Cosmetics Your Skin But Better™ CC+™ SPF 50+, 390 SEK
Jag har rensat en del bland mina foundations, bl a. åkte Kat Von D’s Lock It Foundation ut. Dels för att den mest troligt är gammal men sen gillar jag inte hur pass mycket täckning den har. Men medans It Cosmetics CC Cream har medium täckning och går att bygga upp till full så tycker jag bättre om den för den känns inte som en mask (så som KvD gjorde).

Kat Von D Lolita Palette, 440 SEK
Ännu en KvD produkt, den här är ännu en palett men en ögonskuggspalett. Jag har inte använt den så mycket men kommer använda den mer för nu har jag upptäckt hur fina skuggorna är som rouge! Speciellt skuggan “Lolita” som också finns som rouge. Jag har i alla fall använt “Lolita” som rouge och gillat det. Vegansk.

Kat Von D Shade + Light Contour Palette, 540 SEK
En contourpalett är egentligen inget jag behöver för jag använder på sin höjd 2 av de (oftast) 6 nyanserna i paletten. Men i ett försök att använda det jag har (och som jag nämnde tidigare, shop my stash) så satte jag borsten i Shade + Light paletten. Och ja, jag använder bara 1 möjligen 2 av nyanserna, och man får tycka vad man vill om KvD men det här är en bra produkt. Vegansk.

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Deep Palette, 399 SEK
Infinity Deep Palette gör sig bra som ögonskugga, men också som contour och rouge. Jag har använt den som lite vadsomhelst när jag insåg att jag köpt den och sen glömt att jag har den, oh my! Jag gillar speciellt Mars som rouge, passar bra nu i höst för kinderna ser lite väderbitna ut. Vegansk.

Melt Cosmetics Liquid Set Lipstick – Earthling, 175 SEK
Melt’s Liquid Set Lipstick är fan, ursäkta språket men det krävs ett kraftuttryck här, den bästa liquid lip formulan jag testat! Den torkar matt men är långt ifrån uttorkande, applikatorn är lätt att använda och ser ut som en mindre NYX Liquid Suede applikator. Ger fina kanter utan läppenna, och jag är darrhänt så jag behöver oftast en läppenna. Skitbra! Vegansk.

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Ellet (@elletsse) 10 oktober 2019 - 17:36

Jag ska vara lite kontroversiell (i förhållande till många ute på medierna) här och säga att jag tänker fortsätta köpa Kat von D’s grejer. Främst för att jag tycker att deras liquid lipstick är fantastiska och dels för att alltihopa tilltalar mig så mycket. Och även om hon har… idéer… kring hur saker fungerar ibland så ÄR ju grejerna veganska (plus!) och hon donerar ändå pengar för att ta hand om djur etc, så det är knappast det värsta företaget därute som säljer smink.

Och! Jag har Linda Hallbergs ljusare palett och jag vill verkligen älska den, men jag tror att färgerna drar lite fel på mig. Den gråbeiga skär sig med min hudton, den mellanbruna är lite för olivtonad? Kamelfärgen är lite… för kamel på mig? Tänker fortsätta försöka dock för jag gillar dom och är ju kul att stötta det mer lokala!

svara
Jenny 10 oktober 2019 - 17:51

Jag har inte bestämt mig för om jag kommer köpa något mer från KvD. Men det lutar åt att jag kommer göra det bla för att, som du sa, det är tilltalande och bra produkter som dessutom är veganska! Men hatet folk får för att dom använder/köper KvD… ah, det är oroande.

Jaså, det var ju trist. Hoppas du hittar ett sätt att få den att funka! Alltid kul att supporta svenska (och cf + veganska) märken!

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer