Köpstopp 2019

Mitt köpstopp 2019: November

av Jenny Elisabeth
5 views
Köpstopp 2019
Bild av annca från Pixabay

Köpstopp 2019: November

Hänger du fortfarande med i köpstopp-serien? Eller är det tråkigt med uppdateringar nu? Jag tycker om att ha mina uppdateringar nedskrivna här på bloggen, som med så mycket annat jag gör så hoppas jag att det kan hjälpa någon annan och det hjälper även mig.

I början av november köpte jag en ögonskuggspalett och ett par skor, skorna fyndade jag i en FB grupp medan paletten kommer från Lime Crimes hemsida. Skorna behövde jag för mina gamla Dr Martens i veganläder har gått sönder, dragkedjan krånglar och det är en spricka i veganlädret. Paletten hade jag, såhär i efterhand, kunnat skippa. Jag blev påverkad av ett inlägg på Instagram där någon använt paletten i fråga (det är deras Venus Immortalis palett jag köpt) och jag kunde inte låta bli. Jag har blivit mer lockad av kalla toner och det kändes som en bra palett att börja med. Eller så är det bara ursäkter 🤷🏻‍♀️

Lime Crime Venus Immortalis
Lime Crime Venus Immortalis

Sedan köpte jag också:
Anastasia Beverly Hills Eye Shadow Single – Noir (totalt onödigt): det här var ett helt onödigt köp men jag påverkades av mig själv lustigt nog och tänkte att jag behövde en ~*rIkTiGt*~ svart skugga. Och Noir ska enligt Reddit vara svartare/mörkare, typ vantablack.
Fenty Beauty Lil’Stunna Ornament – Underdawg: nu kan man ju tycka att min extra shopping borde vara över, men tyvärr är den inte det, jag köpte ett läppstift från Fenty också. Du kan se swatches här. Och som om inte det vore nog…
Fenty Beauty Flyliner: jag fick för mig att jag ska lära mig eyeliner, och jag har ingen eyeliner så då köpte jag Flyliner från Fenty efter en rekommendation från en vän. Ett köp jag hade kunnat vänta med.
Too Faced Damn Girl Mascara: det sista jag köpte i november var en ny mascara, jag använder mina mascaror tills dom presterar dåligt, har fått en konstig formula eller luktar illa och det var stadiet på typ alla mascaror jag hade.

Så november gick inte sådär jättebra som september och oktober, det gick bra fram tills att jag fick pengar i slutet av månaden. Impulsshopping (som de flesta av köpen ovan är) är fortfarande ett problem för mig och Instagram/YouTube kan också vara ett problem lite beroende på min dagsform typ. Vissa dagar har jag lättare att stå emot impulser och andra dagar är det svårare. Jag vet inte riktigt om det betyder att jag inte borde följa beautykonton på Instagram och YouTube, jag vill gärna lära mig att inte [vilja] köpa saker som rekommenderas eller används och att samtidigt kunna följa beautykonton. För jag kommer inte ifrån att jag tycker beauty är kul och att det är något jag vill hålla på med.

Fast tekniskt sett så är ju iaf mascaran ett okej köp enligt reglerna jag satte upp. Det andra… eh, not so much.

Det är en balansgång helt klart. Hur går din no-buy, om du hade en i år? Nu är det bara en månad kvar, men jag kommer fortsätta med no-buy och det jag lärt mig under året även in i 2020 och beyond. Ända tills jag blivit av med mina destruktiva shoppingmönster/shoppingmonster.

2 kommentarer
0

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Anki 8 december 2019 - 09:34

Som sagt, veganläder är bland det värsta du kan köpa, både ur miljösammanhang, hållbarhet och rent etiskt sett.

svara
Jenny 8 december 2019 - 10:34

Jag vet inte riktigt var jag står i veganläder frågan än, jag googlar och försöker lära mig mer.

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer