Milk Makeup Blur Liquid Foundation & Flex Concealer

Jenny testar: Milk Makeup Blur Liquid Foundation & Flex Concealer

av Jenny Elisabeth
17 views
Milk Makeup Blur Liquid Foundation & Flex Concealer

Milk Makeup kom till Sverige och Sephora förra året ett tag efter att ha lanserats i Storbritannien, jag är inte så nyfiken på hudvården men däremot sminket – mycket för att allt är cruelty-free OCH veganskt!! Jag har fastnat för basprodukter för tillfället, speciellt concealer och foundation. Puder är jag inte så mycket för öht, förra året så var jag väldigt inne på ingen eller inga basprodukter men det verkar ha vänt.

Så jag köpte Blur Liquid Foundation och Flex Concealer, det var inte så svårt att välja nyans trots att jag shoppade på nätet, jag använde Findation.com och skrev in några foundations som matchar bra (se nedan) och så ploppade en möjlig match på Blur Liquid Foundation upp, jag matchades till Ivory som är ljus med neutrala undertoner, för concealern så kollade jag på MilkMakeup.com och gick efter deras schema som dom har för varje nyans av Blur Liquid Foundation.

Milk Makeup Blur Liquid Foundation & Flex Concealer
Bild: MilkMakeup.com

I Flex Concealer så har jag nyansen Fair, som har kalla/rosa undertoner. Såhär i efterhand tänker jag att jag kanske borde valt Creme i foundationen och Creme i concealern för att dom är fair med varma undertoner, men samtidigt tycker jag att nyanserna blev ganska bra ändå, min hud är varm/neutral men vi får se, jag kanske köper foundation + concealer i nyansen Creme.

Milk Makeup Blur Liquid Foundation & Flex Concealer

Både foundationen och concealern kommer i en tub, foundationen är klämbar medan concealern har en doe-foot applikator som man applicerar concealern med. Jag har lite torrare hud än vanligt just nu pga vinter och drar mig för att använda sånt som är matt, men jag drogs till denna kombo då jag tyckt om andra produkter jag testat från Milk Makeup och jag blev faktiskt inte besviken!

Milk Makeup Flex Concealer - Fair

Flex Concealer ville jag testa då jag fick den som ett tips på ett veganskt alternativ till Glossier Stretch Concealer. Den finns i 16 nyanser, inte ett jättebra utbud om man tänker på att det finns märken med 50 olika nyanser men ja. Flex Concealer ger mellan till full täckning (här kommer det flexibla in) och ska inte bli kakig. Det är en fin concealer, nyansen Fair funkar bra men jag är nyfiken på Creme, anyway så tycker jag inte att den är en dupe till Glossier Stretch Concealer. Stretch Concealer är mer glossig i finishen medan Flex Concealer är mer matt. Fin, men inte riktigt vad jag tänkte mig.

Milk Makeup Blur Liquid Foundation & Flex Concealer Swatch

Här är fingerswatches på Blur Liquid Foundation och Flex Concealer, foundation nederst i nyansen Ivory och concealern i nyansen Fair överst. Om du är nyfiken på dessa produkter och har ungefär samma hudton som mig så kommer här några av mina bästa foundationmatchningar.

Anastasia Beverly Hills Luminous Foundation – 120W
It Cosmetics Your Skin But Better™ CC+™ SPF 50+ – Fair (läs mer här)
Lumene CC Color Correcting Cream SPF 20 – Ultra Light (läs mer här)
Lumene Natural Glow Fluid SPF 20 – Ultra Light (läs mer här)
The Body Shop Fresh Nude Foundation – 010 Chelsea Porcelain (läs mer här)

Milk Makeup Blur Liquid Foundation & Flex Concealer

Såhär ser foundationen (och concealern, under ögonen och på breakouts) ut på mig, halsen är i skugga och ser därför mörkare ut. När jag tog fotona tyckte jag att det såg väldigt torrt och matt ut, men det fixades dels med lite egen olja men också med en face mist ovanpå. Då verkade produkterna smälta in i huden lättare. Jag tror att Blur Liquid Foundation passar dig med en mer oljig hudtyp än vad jag har men jag tror också att den kan passa mig bra under sommaren.

Blur Liquid Foundation ska vara viktlös och heltäckande, båda de påståendena tycker jag stämmer. Den känns knappt på huden och det gillar jag, fulltäckande foundations kan annars kännas som en mask. Man behöver otroligt lite produkt för att täcka hela ansiktet, med en annan foundation kanske jag tar en pump men med denna krävs det knappt det. Har testat att applicera foundationen med borste och med svamp, jag föredrar att applicera med en borste för tillfället, ingen av metoderna påverkar täckningen nämnbart.

Ett tips om du är torr men ändå vill testa Blur Liquid Foundation, droppa i en droppe olja i den mängden foundation du tänkt använda. Det gör den lite mer dewy! Eller så kan man använda en återfuktande eller glowy primer, när jag testar foundations till denna serie inlägg så använder jag ingen primer för jag vill se hur foundationen håller ihop på egen hand. Men jag tänker att BECCA Backlight Priming Filter kan bli fin med denna då den ger mycket lyster.

Även om concealern inte riktigt var vad jag tänkte mig så är jag på det hela taget nöjd med produkterna från Milk Makeup och jag kommer få användning av båda två!

Milk Makeup Blur Liquid Foundation kostar 400 SEK och Flex Concealer kostar 285 SEK, båda finns att köpa hos Sephora.

Milk Makeup Blur Liquid Foundation – CrémeMilk Makeup Flex Concealer – Créme
0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer