Four Reasons 1.0 Black Velvet

Jenny testar: Four Reasons 1.0 Black Velvet

av Jenny Elisabeth
11 views

Jag har testat Four Reasons hårfärg, eller det är en intensivtoning och alltså inte en permanent hårfärg som jag egentligen föredrar. Jag har ju sökt efter ett cruelty-free, och gärna veganskt, alternativ till hårfärgerna jag brukar använda. Det är den sista produkttypen jag har kvar att ersätta till något cruelty-free så jag hoppades mycket på Four Reasons.

Four Reasons 1.0 Black Velvet

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR LYKO

Four Reasons Take Away Color – 1.0 Black Velvet

Four Reasons var ett för mig helt okänt märke tills en bekant på Instagram tipsade om märket när jag efterlyste cruelty-free och vegansk hårfärg. Take Away Color är fri från ammoniak och är demi-permanent (intensivtoning), Four Reasons lovar att pga avsaknaden av ammoniak så kommer man få en skonsammare färgning då färgen inte tar bort naturlig färg på samma sätt som en färg med ammoniak. Detta leder till en mer naturlig färgning med glans och lyster. Ska också täcka grått hår till 70%.

Four Reasons 1.0 Black Velvet

Instruktioner

  1. Tvätta och torka håret, skydda ev kläder med en handduk eller en cape. Använd de bifogade handskarna.
  2. Öppna applikatorflaskan och tryck sedan ner allt innehåll från färgtuben ner i applikatorflaskan. Stäng flaskan och skaka ordentligt!
  3. Ta bort korken på applikatorflaskan direkt efter att du skakat flaskan.

Sen, beroende på om ditt hår är färgat sen innan eller inte så ska man antingen applicera färgen i handdukstorkat hår från rötterna och ner i längderna och låta det verka i 30 minuter. Och om ditt hår är färgat sen innan ska man applicera färgen i rötterna, låta det verka i 15 minuter och sen applicera färgen i längderna och låta det verka 15 minuter.

När verkningstiden är över, massera håret med vatten och skölj noga. Torka håret med en handduk och använd sen balsamet som kommer med i förpackningen. Balsamet ska verka i 3 minuter och sen sköljas ur.

Four Reasons 1.0 Black Velvet

Jag velade ett tag om jag ville ha före- och efterbilder i detta inlägg och till slut kom jag fram till att inte ha det för det är svart färg på svart färg. Det blev inte så stor skillnad färg- och glansmässigt mot vad jag tidigare använt för färger att färga håret med. Jag kan ännu inte uttala mig om någon hållbarhet men det är ju en intensivtoning och inte en permanent färg, så jag antar att den kommer successivt mattas av? Jag måste erkänna att jag använt permanenta färger i så många år nu att jag inte minns hur en hårtoning fungerar och vad man kan förvänta sig. Jag hoppas fortfarande på att hitta en cruelty-free permanent hårfärg, men tills dess så antar jag att Four Reasons funkar OK, vi får se hur hållbarheten är. Så jag antar att det här inlägget hade en liten anti-klimax på slutet, sorry.

Four Reasons finns att köpa bl a. hos Lyko och kostar 129 SEK för en förpackning och finns i en rad olika nyanser. Cruelty-free och veganskt!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer