Beautyregler jag ständigt bryter

Beautyregler jag ständigt bryter

av Jenny Elisabeth
4 views

Det här inlägget är inspirerat av en Pirates of The Caribbean meme och handlar om beautyregler som jag ständigt bryter, glömmer eller bara skiter i. För att klargöra så tycker jag inte att det egentligen finns regler för beauty (men däremot teori), man får göra som man vill.

Beautyregler jag ständigt bryter

När jag tänker beautyregler så tänker jag saker som folk säger att man måste göra. Antingen med hudvård, eller makeup eller vad det nu kan vara. Har du också något som folk säger att man måste göra men som du inte gör? Dela med dig!

Släng mascaror efter 3 – 6 månader

Jag slänger inte mascaror efter de rekommenderade 3 – 6 månaderna, jag slänger en mascara när den antingen är slut eller börjar prestera dåligt… eller om den plötsligt luktar illa.

Skapa och följ en hudvårdsrutin

Jag har skapat och följer en hudvårdsrutin, men jag använder inte samma produkter dag ut och dag in. Jag blandar med tanke på vad det känns som att min hud behöver. Är den lite röd och reaktiv? Lugnande produkter. Är den torr? Mjukgörande!

Tvätta ditt hår varje dag

Nej tack, jag tvättar mitt hår 1 – 2 gånger i veckan och gör jag det oftare blir det snabbare oljigt/fett. Plus att det är jobbigt att platta håret varje dag… nä, inte för mig.

En stark läpp ska inte paras ihop med en stark ögonlook

Jag gillar inte regler, och jag gillar speciellt inte när folk säger åt en hur man ska sminka sig. Det är upp till var och en tycker jag hur man vill sminka sig, jag parar gärna ihop en stark läpp med en stark ögonlook. Och ibland gör jag det inte, för mig går smink efter humöret.

Matcha färgen på ditt hår med dina ögonbryn

Återigen, jag tycker att du får göra hur du vill med ditt smink. Jag har blivit rekommenderad att inte ha svarta bryn till mitt svarta hår för att “det blir för hårt”, men det är just det jag tycker om.

Är du oljig? Skippa krämen

Något av de sämsta råden jag fått när jag sökt efter svar på varför jag har akne måste vara när någon i en Facebookgrupp sa att man måste skippa dag- och nattkräm om man är oljig i huden. Det är inte så det funkar, om din hud är för torr kommer den börja producera mer talg/olja och det kan leda till mer akne.

Setta concealer och foundation med puder

Jag gillar inte puder och skippar det ofta, på sin höjd tar jag lite under ögonen för att concealern ska sitta på plats. Men min foundation settar jag aldrig, man settar en kletig produkt med puder för att puderprodukterna man lägger ovanpå inte ska bli fläckiga men det upplever inte jag.


Det var några beautyregler som jag inte följer. Som sagt, dela med dig av regler som du inte följer i kommentarerna! Vore kul att läsa!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer