NYX Cosmetics Born to Glow Foundation Porcelain

Jenny testar: NYX Cosmetics Born to Glow Foundation

av Jenny Elisabeth
8 views
NYX Cosmetics Born to Glow Foundation Porcelain

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

“You were born to glow, baby! Now it’s time to let it show with NYX Professional Makeup Born to Glow! Naturally Radiant Foundation.”

Jag har haft en foundation kick och testat 3 – 4 nya foundations, bland annat Anastasia Beverly Hills Luminous Foundation och Milk Makeup Blur Liquid. Den tredje att testa är NYX Born to Glow! Naturally Radiant Foundation, denna foundationen har en formula som ger en strålande och naturlig finish, den har byggbar täckning men blir inte mer än medium täckning. Den finns i 45 olika nyanser, från Pale till Nutmeg med olika undertoner.

Born to Glow! Foundation kostar 149 SEK och NYX testar inte på djur samt att Born to Glow! Foundation är vegansk! Foundationen kommer i en plasttub som inte är särskilt anpassad för den här formulan, det kommer oftast mer foundation än vad man behöver när man lätt trycker på tuben. Förutom det felet har jag inget mer att klaga på på förpackningen.

Jag har BtGF (säger vi from nu) i nyansen Porcelain, som är den femte ljusaste och Porcelain har kalla undertoner, jag köpte BtGF online och försökte färgmatcha via swatches på Google. Det blev en rätt bra match, men det är nog för att min hudton har ett uns av neutrala toner i sig förutom de varma tonerna, och därför tycker jag iaf, att jag kan ha vissa foundations som har neutrala eller kalla toner. Men med det sagt så tycker jag att foundations som är lite varmare oftast ser bättre ut.

Andra foundations jag har en bra färgmatch i:
Anastasia Beverly Hills Luminous Foundation – 120W
Lumene Natural Glow Fluid Foundation – Ultra Light (läs mer här)
The Body Shop Fresh Nude Foundation – 010 Chelsea Porcelain (läs mer här)

NYX Cosmetics Born to Glow Foundation Porcelain Swatch

På bilderna ovan har jag inget smink vs foundation (och bryn, för jag glömde att jag skulle fota innan jag slängde på resten av sminket). BtGF ger fin lyster till huden och lystret kommer inte från mica eller bismuth oxychloride som annars används för det ändamålet. Bland ingredienserna finns jojobaolja, panthenol och silikoner, så om du vill undvika silikon är denna foundation inte för dig.

På huden känns BtGF lätt, faktiskt så känns den knappt. Och det är ändå medium täckning, det förvånade mig lite för min upplevelse av founations med medium (och full) täckning ofta känns på huden och känns lite som en mask.

NYX Cosmetics Born to Glow Foundation Porcelain

Här har jag applicerat resten av sminket, med det menas lite bronzer, highlighter och läppstift. Ingen concealer, utan foundationen täcker fint de röda ärr jag har från tidigare finnar och eventuella aktiva finnar. Jag har haft foundationen på mig under hela dagen under flera tillfällen, den har försvunnit lite där jag kliat mig i ansiktet eller lutat ansiktet i handen medan jag suttit vid datorn.

Om du är på jakt efter en foundation som ger medium täckning, som håller dagen igenom och ger fin lyster så kan NYX Born to Glow! Naturally Radiant Foundation vara något för dig. Och som sagt så testar inte NYX på djur, Born to Glow! Naturally Radiant Foundation är vegansk, den finns i 45 nyanser… och kostar 149 SEK hos KICKS! Sketabra!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer