DIY

Mitt första DIY projekt

Jag har börjat planera för ett DIY projekt, har en jacka/kavaj som jag inte använder för att den är ganska tråkig så jag har köpt lite bandpatches och nitar som jag tänker att jag ska dekorera jackan med. Det blir mitt första riktiga DIY projekt då jag tidigare bara gjort halvdana försök med att distressa jeans och tröjor och ändra längd på plagg.

Nitar: EMP
Patches: TheCellarPatches, Neoshiki

Planen för jackan är att sy fast patches på ryggen, och sätta nitar vid fickorna och på slagen (heter det så?) av kavajen. Antingen spikes på slagen och pyramid på fickorna eller tvärtom beroende på nitarnas storlek. Jag har också tänkt köpa säkerhetsnålar och göra något med om det känns som att det fattas något när jag är “färdig”.

Patchesen från Neoshiki (The Cure, Peter Murphy/Bauhaus & Nick Cave and The Bad Seeds) kommer från Kanada så det dröjer nog innan jag har fått hem dom. Dom övriga patchesen däremot (Siouxsie & The Banshees, Joy Division, The Sisters of Mercy) kommer från Stockholm. Jag köpte också en London After Midnight patch och en Cocteau Twins patch från TheCellarPatches.

Jag har också lånat en håltagare, en syl och en tång för att kunna fixa nitarna. Men som sagt så kommer hälften av patchesen från Kanada så jag kan inte börja riktigt än med mitt projekt.

TheCellarPatches @ Etsy

Edit 16/4: har fått hem patchesen från TheCellarPatches, såhär ser dom ut.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

1 kommentar

 • Anna Munkhammar
  15 april, 2020 at 23:19

  Vad roligt projekt. Jag älskar DIY men inte alltid som andan faller på. Är så tillfredsställande att ha gjort något själv. Men vad jobbigt att behöva vänta på alla “delar” ?

  Svara
  • Jenny
   16 april, 2020 at 14:58

   Jag har inte DIYat så mycket tidigare så vet inte hur detta kommer gå ?Men jag hoppas att det blir bra! Och ja, det är trist att behöva vänta på alla “delar”. Nu fattas bara paketet från Kanada!

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.