Hur mycket smink vill du ha?

Hur mycket smink vill du ha?

av Jenny Elisabeth
7 views
Hur mycket smink vill du ha?
Image by Karolina Grabowska from Pixabay

Hur mycket smink vill du ha? Hur mycket smink behöver du ha? Jag började tänka på detta när jag skrev på ett annat inlägg, en makeup look faktiskt. Jag skrev att jag, om jag inte hade börjat titta på beauty gurus, läsa skönhetsbloggar och senare skapade en skönhetsblogg själv, hade haft den mängden smink att det hade fått plats i den där necessären jag hade för några år sen. Eller ganska många år sen faktiskt.

Jag har varit insatt (besatt?) i beauty sen… 2009? 2010? Jag tittade mycket på YouTube och konsumtionshetsen började få fäste, när en YouTuber ena dagen säger att produkt x är bäst och det enda man behöver, för att nästa dag säga att produkt y är bäst och det enda man behöver.

Jenny Elisabeth Plus Size Goth Outfit
Min go-to look

Men vad behöver man då? Nu i april och maj har jag lärt mig saker om mig själv och mina sminkvanor. Ja, det kan vara kul att göra en look med ögonskugga och grejer, men det är inte något jag skulle göra (eller äga) om jag inte ibland gjorde looks för att posta här eller på Instagram. Jag är en vanemänniska, jag kanske varierar produkterna jag använder men looken blir densamma. Det finns några produkter som är stapelvaror i min look, till exempel Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter, KVD Vegan Beauty Super Brow och Black Moon Cosmetics Liquid to Mattes i “Sleepwalker”. Men resten är… optional.

Hur mycket smink, och beauty jag skulle vilja ha är en annan femma. Jag hittar ofta nya produkter jag skulle vilja prova, och med mitt köpbeteende så behöver jag minska på “frestelser” så att jag inte köper onödiga grejer. Jag skrev i ett annat inlägg att jag avföljer, och ibland följer igen, beautykonton på Instagram för att minska på frestelserna och det funkar ganska bra. Jag har hittat strategier för att minska på shoppingen, men det jag pratar om idag handlar inte så mycket om shopping så mycket som hur mycket smink man behöver och skulle vilja ha. Eller kanske hur mycket jag behöver och vill ha.

Något jag också lärt mig är att jag nu tittar på min “kollektion” (det uttrycket hatar jag också) och ser hur mycket saker kostat, hur länge det legat och hur lite jag använt det. Så därför bestämde jag mig för att sälja 75% av mina paletter, det är bättre att dom hamnar i ett hem där dom används än att dom stannar kvar här och blir gamla.

Nu vet jag inte om jag varit sammanhängande eller all over the place. Hänger du med i mina tankegångar?

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer