Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++

Jenny testar: Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++

av Jenny Elisabeth
57 views
Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++

Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++, 260 SEK/80ml

Jakten på SPF fortsätter, nu har jag testat Klairs Soft Airy UV Essence SPF50 som till skillnad från The Body Shop Skin Defence SPF50 inte är en dagkräm med solskydd utan är ett straight up solskydd som appliceras efter att din dagkräm sjunkit in litegrann.

Klairs, eller Dear, Klairs som det egentligen heter är ett k-beauty märke från Korea, och jag vet inte om du testat någon k-beauty SPF tidigare men jag känner att k-beauty märken är låååångt före i formuleringen av SPF. Från vad jag läst så har dom ofta en lättare konsistens än SPF från västerländska (?) märken. Soft Airy UV Essence har en bas av vatten och är därför, just det – vattnig. Med det sagt är den är inte rinnande men den känns mer som en gelkräm på huden än vad andra SPF jag testat gör.

Det här är ett solskydd för dig som hatar solskydd, som sagt är konsistensen lätt och lite vattnig. Den skyddar mot både UVA och UVB, som sig bör, och har ett kemiskt solskydd, alltså med UV filtren DHHB (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate), som är ett photostable UVA filter, och Ethylhexyl Triazone, som skyddar mot UVB.

  • A lightweight, gentle sunscreen that feels soft as a watery essence yet powerful against daily UV rays
  • Upgraded daily sunscreen for people who hate greasy, heavy sunscreen
  • Photostable, low-irritant, 100% chemical sunscreen for all skin type
  • Leaves perfectly translucent and weightless finish
  • Contains no thick, greasy, pore-clogging ingredients
  • Formulated with newer, superior chemical UV filters and essential supporters for moisturizing, soothing and improving skin tone
Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++
Klairs Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++

Bland ingredienserna finns det:

Niacinamide: anti-aging, som jämnar ut hudtonen
Adenosin: vårdande
Panthenol, Beta-glucan, Allantoin: lugnar irritationer
Havtornsolja: antioxidant, återfuktar
Tocopherol (E-vitamin): antioxidant, bekämpar fria radikaler

Innehåller också hyaluronsyra (sodium hyaluronate) som är en sockermolekyl som har stor vattenbindande förmåga.

INCI: Water (Aqua), Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Dibutyl Adipate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Hydrogenated Polyisobutene, 1,2-Hexanediol, Glycerin, Niacinamide, Ethylhexyl Triazone, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Silica, Cetearyl Olivate, Cetearyl Alcohol, Sorbitan Olivate, Glyceryl Stearate SE, Methyl Glucose Sesquistearate, Sorbitan Stearate, Panthenol, Beta-Glucan, Disodium EDTA, Citrus Junos Fruit Extract, Adenosine, Sodium Hyaluornate, Anthemis Nobilis Flower Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol, Allantoin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil

Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++
Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++

Här har jag applicerat solskyddet och sen ett tunt lager med Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter som bas (produktlista finns här), finishen på solskyddet är varken fullt matt eller för dewy, det är precis i mitten! Alldeles lagom alltså. Den är lätt att smörja in och lämnar ingen white cast på huden, trots att den har “Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil” så känner inte jag av någon doft. Smink lägger sig fint över solskyddet och jag upplever inte att någon primer eller foundation rullar sig. Kan användas i ansiktet och på kroppen (men det är ju bara en 80ml tub så använder du den till kroppen tar den nog slut väldigt fort).

Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++

En nackdel (för vissa) med detta solskydd är att det verkar som att det endast finns att köpa från YesStyle, jag köpte det på YesStyle och jag hade aldrig handlat där förut. Det gick smidigt, inga problem och jag som trodde det skulle bli tull på paketet blev förvånad när det verkade som att paketet skickas från Birmingham. Just nu pga Covid-19 är leveranstiden något längre, och YesStyle rekommenderar att man väljer “expedited shipping” som är säkrare, men också dyrare ca 250 SEK, om jag minns rätt. Paketet levererades med DHL.

Klairs Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++ kostar ca 260 SEK och finns att köpa på YesStyle. Klairs testar inte på djur och UV Essence är vegansk!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer