Milk Makeup Flex Foundation Stick - Crème

Jenny gillar: Milk Makeup Flex Foundation Stick

av Jenny Elisabeth
13 views
Milk Makeup Flex Foundation Stick - Crème

Milk Makeup Flex Foundation Stick, 410 SEK

Flex Foundation Stick är en foundation med medeltäckning och en naturlig finish, den täcker och jämnar ut och anpassar sig utan att kladda eller bli kakig. Innehåller marshmallowrot-extrakt som hjälper foundationen att “bli ett” med din hud, blå lotus återfuktar och innehåller även kamomill som lugnar. Kommer i 36 nyanser med olika undertoner. Flex Foundation Stick är alkoholfri, cruelty-free, glutenfri, parfymfri, innehåller inget talk, parabener, ftalater, soja, silikoner eller sulfater. Den är också vegansk, som Milk Makeups andra produkter.

Foundation i stickformat testade jag för många år sen, då från Bobbi Brown men nu är det nya tider och Bobbi Brown är ju, som du säkert vet varken cruelty-free eller veganskt. Jag tycker det verkar smidigt att måla på foundationen och sen blenda ut med en svamp eller borste. Jag har testat Flex Foundation i någon vecka och har även applicerat den med både svamp och borste för att se om det är någon skillnad.

Jag håller definitivt med om påståendet “naturlig finish”, den ligger någonstans i gränslandet mellan dewy och matt. Flex Foundation Stick har medeltäckning och man kan behöva concealer på t ex röda ärr från finnar eller rodnad på kinder, på bilderna ovan har jag foundation och lite concealer på just ärr, kinder och litegrann i ögonvrån.

Den var lite besvärlig att blenda ut om man bara duttar med en svamp, man behöver dra ut den lite lätt över huden istället. Med borste var det lite enklare, och vill du ha mer täckning från Flex Foundation Stick så är det en borste du ska använda. Jag använder Sigma Beauty F80 Flat Kabuki Brush och Linda Hallberg Cosmetics The Sponge.

Nyansen var också riktigt bra tycker jag, i Blur Liquid Foundation matchades jag, med Findation.com, till nyansen Ivory. Jag sa i det inlägget att jag tror att nyansen Crème hade varit bättre för Ivory är väldigt neutral i undertonen, lite snudd på rosa medan Crème har varma peach undertoner. Så efter att ha testat denna nyans har jag sålt Blur Liquid i Ivory och tänker köpa den i Crème istället, men det är ett annat inlägg.

Hur håller den under dagen då? Jo, jag tycker den håller bra. Till och med på mina oljiga områden (t-zonen) så separerade den inte och blev inte fläckig. Under dagen blev jag oljig men det störde mig inte, är du oljigare än de flesta kanske du behöver göra touch-ups under dagen men Flex Foundation Stick ska vara lämplig för alla hudtyper. Jag har använt foundationen både med och utan primer men tycker inte att den håller bättre eller sämre med primer.

INCI: Ethylhexyl Palmitate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Octyldodecanol, Polyethylene, Silica, Microcrystalline Wax/Cera Microcristallina/Cire Microcristalline, Pentaerythrityl Hydrogenated Rosinate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Mica, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/Cire de Carnauba, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax/Cire de Candelilla, Hydrogenated Polyisobutene, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Octyldodecyl Neopentanoate, Isopentyldiol, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Propylene Carbonate, Isononyl Isononanoate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Butylene Glycol, Water (Aqua, Eau), Tocopheryl Acetate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Tocopherol, Trifolium Pratense (Red Clover) Flower Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Ascorbyl Palmitate, Nymphaea Caerulea Flower Extract, [+/- May Contain/Peut Contenir: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]

Milk Makeup Flex Foundation Stick – Créme
410 SEK
NYX Cosmetics Born to Glow Concealer – Fair
129 SEK
Sigma F80 Flat Kabuki Brush
229 SEK
Linda Hallberg Cosmetics The Sponge
139 SEK
Milk Makeup Flex Foundation Stick – Créme
410 SEK
NYX Cosmetics Born to Glow Concealer – Fair
129 SEK
Sigma F80 Flat Kabuki Brush
229 SEK
Linda Hallberg Cosmetics The Sponge
139 SEK
Milk Makeup Flex Foundation Stick – Créme
410 SEK
NYX Cosmetics Born to Glow Concealer – Fair
129 SEK
Sigma F80 Flat Kabuki Brush
229 SEK
Linda Hallberg Cosmetics The Sponge
139 SEK

Milk Makeup testar inte på djur, Flex Foundation Stick kommer i 36 nyanser och är även vegansk. Finns att köpa hos Sephora och kostar 410 SEK.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer