Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick

Jenny testar: Milk Makeup Bronzer & Blush Sticks

av Jenny Elisabeth
16 views

Jag har fastnat för Milk Makeup och senast så köpte jag Blur Liquid Foundation och Flex Concealer, men jag har också testat andra produkter och idag ska jag visa två andra favoriter från Milk Makeup.

Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick

Jag föredrar nog kräm och flytande produkter framför puder, jag tycker att dom (kräm & flytande) ofta blir finare på huden än vad puder blir, puder ser sminkat och pudrigt ut. I alla fall på min hud. Jag har testat Milk Makeup Matte Bronzer Stick i Baked och Lip + Cheek Stick i Perk.

Själva produkten kommer i en plasttub där man skruvar upp produkten, den yttre förpackningen är också i plast och den var besvärlig att få upp. Och don’t even get me started om det lilla plastskyddet som var på själva produkten och som tog med sig en bit av bronzern när jag tog bort den. Nåja. Sticksen finns i en mini och en full size variant och dom kostar 160 SEK vs 285 SEK.

Milk Makeup är cruelty-free och alla deras produkter är veganska.

Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick
Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick

Bronzern finns i två nyanser och rouget finns i fem nyanser, jag har nyanserna Baked (bronzer) och Perk (rouge), Baked är vad jag kan se iaf den lite ljusare av de två bronzers som finns. Perk beskrivs som coral, varken mer eller mindre.

När jag applicerar bronzern lägger jag den i en 3:a på sidan av ansiktet och lämnar kinden fri för rouge och highlighter. Jag contourar oftast inte med bronzern för jag vill ha en kallare skugga som contour, men Milk Makeup säger att man kan använda Matte Bronzer Stick för “en snygg express-solbränna eller för contouring/sculpting-effekter”.

Matte Bronzer Stick innehåller mangosmör och avokadoolja som gör att formulan enkelt går in i huden, medan Lip + Cheek Stick innehåller risolja som är rik på antioxidanter, är lättabsorberad och återfuktande. Lip + Cheek Stick kan användas på läpparna och kinderna, jag tycker om att ha sticksen på ögonen också och tycker att dom fungerar bra för det för att skapa en monokrom look. Är osäker på om det är något i INCI som gör att Milk inte nämner användning på ögonen.

Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick
Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick
Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick

Sticksen blir skira och glowiga på huden när dom är utblandade, till en början trodde jag bronzern var för mörk för den ser lite läskig ut. Jag har använt dom antingen i kombination med enbart en primer eller med foundation under. Jag gillar inte att applicera produkten rakt ur hållaren utan att värma upp ytan lite med fingrarna för då tycker jag att produkten drar med sig primern eller foundationen under och att det lätt blir ett tjockt streck med bronzer. Jag tycker det blir bättre om man antingen applicerar med en borste från sticket eller om man helt enkelt använder fingrarna och duttar på produkten på huden. Vill man använda sticket så värm upp ytan med fingrarna först. Jag pudrar sällan min hud när jag sminkar mig och har inte gjort det nu heller, om man har oljigare hud kanske man vill göra det dock. Eller om man har sticksen på ögonlocken och upplever att mascaran smetas ut pga oljorna i produkten.

Lip + Cheek Stick i nyansen Perk är inte så bold and bright som den ser ut i sticket, den blir ganska skir på huden och tar man för lite blendas den lätt ut till ingenting. Men det är en fin nyans oavsett. När man applicerar Lip + Cheek Stick och redan har applicerat bronzer sticket så upplever jag, precis som när jag applicerat bronzer, att den drar med sig produkten under. Men jag tycker även här att det går att lösa om man inte applicerar produkten direkt från tuben.

Milk Makeup Matte Bronzer Stick & Lip + Cheek Stick

Här har jag applicerat Matte Bronzer Stick och Lip + Cheek Stick, dessa produkter blendas ofta ihop med varandra så jag brukar applicera lite extra rouge efteråt för att få fram nyansen av rouget. Milk Makeup sticks är smidiga och snabba, men man behöver hitta sin favoritteknik för att applicera dom. Om du är ute efter krämbronzer eller krämrouge och är beredd på lite meck så tycker jag du ska testa Milk Makeup sticks.

Milk Makeup testar inte på djur och deras produkter är veganska, Matte Bronzer Stick och Lip + Cheek Stick finns att köpa hos Sephora.

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer