Hur jag stajlar mitt lockiga hår

Stajlar mitt lockiga hår med Amika

av Jenny Elisabeth
12 views
Stajla mitt lockiga hår med Amika

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

Jag fick en idé om att lägga undan plattången och försöka stajla mitt lockiga hår istället. Jag har naturligt tjockt och lockigt hår som är torrt efter allt plattande och färgande. Har fått lära mig att fukt är det bästa för ett lockigt hår om man vill att lockarna ska komma fram, jag har testat lite olika produkter för att få fram mina lockar men nu har jag hittat favoriten!

Bilden ovan är mitt nytvättade och ostajlade hår, det är lite frissigt men man ser att det finns lockar där. På bilden använde jag O&M Hydrate and Conquer schampo och balsam.

Stajla mitt lockiga hår med Amika

Här har jag börjat experimentera med produkter för lockar, jag använde Budgie Curl Definer och den funkar men jag hade inte rätt teknik. Jag har nu lärt mig att krama in min curl definer, och till och med mitt schampo och balsam. Använde Budgie Curl Definer här och lockarna blir inte så definierade och lite frissiga.

Budgie Collective Curl Definer
Budgie Collective Curl Definer, 149 SEK

Jag är långt ifrån en expert på att stajla lockigt hår, jag har plattat mitt hår sen jag fick en plattång som tonåring och kan räkna gångerna jag inte plattat håret på en hand så det är något jag kan (typ). Men jag har fått lära mig att fukt är bra, det hjälper lockarna att komma fram. Jag använde som sagt Budgie Curl Definer tidigare men nu använder jag två produkter från Amika sen jag såg Katie Jane Hughes tutorial på hur hon stajlar sitt hår, hon har dom vackraste naturliga lockarna jag någonsin sett!

Katie Jane Hughes använde Amika Nice Cream Cleansing Conditioner och Curl Corps Defining Cream i sin tutorial, jag köpte dom och har nu testat ett par gånger. Nice Cream Cleansing Conditioner kan användas ensam men om man tycker håret blir torrt kan man lägga till ett balsam efteråt, jag har inte gjort det. Jag dränker verkligen håret i NCCC och drar fingrarna genom håret för att reda ut eventuella tovor, och så kramar jag in produkten i håret istället för att smeta in den i håret.

När jag kommit ut ur duschen och torkar håret lätt så gör jag samma kramande rörelse med händerna tillsammans med handduken. Jag kramar ut vattnet ur håret. Sen är det dags för Curl Corps Defining Cream, och jag tittade hur mycket Katie tog, och hon tog… massor. Så jag häller upp en hand full och fördelar produkten till vänster sida och höger sida. Och sen låter jag håret självtorka för jag har ingen diffuser till min hårtork, och såhär ser det ut när det är torrt! Ursäkta RBF 😬

Stajla mitt lockiga hår med Amika

Första gången jag testade denna kombon från Amika blev jag paff, så mycket lockar! Och jag gillar hur dom ser ut, dom ser inte ut att komma från en locktång (no shade)! Håret känns inte krispigt heller, som vissa lockprodukter kan göra med håret, utan det känns mjukt. Det doftar också av Nice Cream Cleansing Conditioner och Curl Corps, doften är inte overpowering och känns inte på håll utan du måste komma nära för att känna den.

Amika testar inte på djur och har hårprodukter för många olika hårtyper, Nice Cream Cleansing Conditioner finns i 60ml och 1000ml, kostar 98 SEK resp 590 SEK. Curl Corps Defining Cream kostar 289 SEK. Båda produkterna är veganska.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer