Caia Cosmetics La Digue Bronzer & Saint Tropez Highlighter

Jenny testar: Caia Cosmetics Bronzer + Highlighter

av Jenny Elisabeth
48 views
Caia Cosmetics La Digue Bronzer & Saint Tropez Highlighter

Caia Cosmetics är Bianca Ingrossos skönhetsmärke som fått diverse uppmärksamhet, har för mig att någon av deras reklafilmer blivit bedömd och fälld som “för sexistisk”, men Bianca vägrade visst ändra reklamen. Sen har även reklamombudsmannen varit involverad då en reklam som granskades blivit anmäld för att, enligt anmälaren, ha innehållit “otillåtna direkta köpuppmaningar som är riktade till barn“. Du kan läsa artikeln här.

Så ja, Caia har varit i blåsväder och den senaste nyheten är att Bianca Ingrosso säljer över hälften av Caia Cosmetics till det svenska riskkapitalbolaget Verdane. Bianca sa detta om försäljningen:
Tack vare partnerskapet med Verdane kommer CAIA-teamet och jag kunna göra verklighet av vår vision att erbjuda exklusiva skönhetsprodukter av högsta kvalitet till schyssta priser över hela världen, säger hon.

Om du vill läsa mer om försäljningen av Caia finns artikeln på Femina, klicka här för att komma till artikeln.

Okej, så med det ur vägen kan vi istället titta på nytillskotten hos Caia som är en bronzer och en highlighter, det finns 4 nyanser av vardera produkt och jag har köpt bronzern i La Digua och highlightern i Saint Tropez. Vid första blicken så får jag Hourglass-vibbar av förpackningarna, speciellt den för bronzern för den ser ut att ha den lite mörkare bruna nyansen som Hourglass använder på sina förpackningar.

Förpackningarna är väldigt glada i fingeravtryck, men samtidigt väldigt snygga!

Caia Cosmetics La Digue Bronzer & Saint Tropez Highlighter
Caia Cosmetics Bronzer & Highlighter

Caia’s bronzers och highlighters ska vara veganska och märket själva säger att dom är cruelty-free också.

Bronzern och highlightern har samma sorts förpackning, en dosa som innehåller en spegel i locket och produkten med förstås. Själva pudret är pressat i ett cirkulärt mönster, jag tycker det ser riktigt snyggt ut faktiskt. Jag har inte testat så mycket från Caia för ärligt talat har det inte funnits så mycket som intresserat mig, förutom den första (och andra) parfymen de släppte då.

Caia Cosmetics La Digue Bronzer & Saint Tropez Highlighter Swatches
Swatches: Le Digue & Saint Tropez

Både bronzern (till vänster) och highlightern (till höger) ska vara skapade med en prismateknologi som ger ett silkeslent resultat med naturlig lyster. Pudren är krämiga och lägger sig lätt på huden och blir ett med ditt ansikte. En bronzer är tänkt att ge dig en solkysst look medan en highlighter används för att framhäva till exempel kindben, själv gillar jag lite nästipps-highlighter faktiskt.

Pudren är bakade och bakade produkter har inte så mycket pigmentering, man får bygga upp dom vilket jag tycker låter bra, i alla fall för bronzern. En bakad produkt har också lite mer lyster… vilket jag också gillar för dessa produkterna. Scrolla ner för att se looken jag gjorde med Caia Cosmetics bronzer och highlighter.

BRONZER
INCI: MICA, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, GLYCERIN, DIMETHICONE, NYLON-12, SQUALANE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, POLYSORBATE 20, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, 1,2-HEXANEDIOL, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), XANTHAN GUM, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-t-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, SILICA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491), IRON OXIDES (CI 77492), IRON OXIDES ( CI 77499)

HIGHLIGHTER
INCI: MICA, SQUALANE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, 1,2-HEXANEDIOL, GLYCERIN, POLYSORBATE 20, CAPRYLYL GLYCOL, DICALCIUM PHOSPHATE, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), XANTHAN GUM, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-t-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, IRON OXIDES (CI 77492), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491), SILICA

Caia Cosmetics Highlighter – Saint TropezCaia Cosmetics Bronzer – La Digue
Caia Cosmetics La Digue Bronzer & Saint Tropez Highlighter Makeup Look
Caia Cosmetics La Digue Bronzer & Saint Tropez Highlighter Makeup Look

På foton syns inte bronzern så bra, den såg mer pigmenterad ut IRL. Du får helt enkelt tro mig att den är snäppet mer pigmenterad IRL. Jag gillar lystern som finns i produkterna, det är right up my alley. Highlightern tänkte jag att jag kanske skulle ha haft en annan nyans men när jag väl applicerat den så… yum!

Jag tror att en tätare borste kan vara bra för att applicera dessa produkter på huden, BH Cosmetics borsten jag använde för bronzern är lite av ett mellanting. I alla fall i min samling av borstar, jag har tätare borstar så det ska jag prova och se om man får ut mer pigmentering av bronzern.

Caia Cosmetics testar inte på djur och dessa produkter är märkta som veganska, bronzern och highlightern kostar 295 SEK/st och det finns 4 nyanser av vardera.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer