Jenny gillar: Indy Beauty SOS Spot Treatment

Indy Beauty SOS Spot Treatment

Indy Beauty SOS Spot Treatment, 159 SEK/15ml

Jag har sökt efter en spot treatment med niacinamid och snubblade över Indy Beauty SOS Spot Treatment som innehåller just niacinamid (och glykol- och mjölksyra samt salicylsyra). Jag upplever att min hud gillar niacinamid och att rodnad i huden dämpas av de serum med niacinamid som jag använt så jag hoppades på samma effekt av en spot treatment med niacinamid.

Med tanke på priset på Indy Beautys produkter, och att den här spot treatmenten är parfymfri så tycker jag att den gör jobbet, och gör det bra. Om jag applicerar en liten mängd på en finne på kvällen så är rodnaden lugnad och den känns mindre inflammerad morgonen därpå. SOS Spot Treatment går att använda dagligen, och det har jag gjort och såklart använt solskydd för att skydda huden då de aktiva ingredienserna gör huden mer solkänslig.

Indy Beauty SOS Spot Treatment

SOS Spot Treatment är en lätt, mjölkig gel som känns behaglig på huden och torkar ner ganska fort. Jag har gjort så att jag rengjort ansiktet, sen lagt på ett lager toner (eller två) och sen applicerat spot treatment på finnarna jag har. Sen har jag låtit den torka för att sen fortsätta med min rutin som fortsätter med serum och sen kräm.

Om du inte har koll på Indy Beauty så är det Therese Lindgrens märke som har 100% veganska produkter, det finns makeup, hudvård och hårvård. Jag har tidigare testat lite av hudvården och till en början var jag… inte imponerad, men jag gillade produkterna ändå. Efter ett tags användning så försvann dock den känslan, jag tror att produkterna är mer riktade mot den yngre publiken alternativt de som inte har något problem med huden. Själv har jag blandhy som kräver olika saker och jag har även börjat få eksem i ansiktet då och då.

Något mer jag inte var så förtjust i var doften på många av produkterna, återigen känns det i efterhand att det är riktat mot en yngre målgrupp då det doftade godis. Det är toppen att det finns hudvård i den prisklassen som Indy Beauty ligger i, don’t get me wrong. Men jag är nog inte målgruppen, eller huden, för alla produkter.

Med det sagt så gillar jag SOS Spot Treatment, den är parfymfri och är en av de två produkter som Indy Beauty lanserade i februari, den andra produkten är en 3 i 1 exfolierande mask och den skulle jag inte ha något emot att testa. Dessa två produkter har jag för mig att Therese beskrev som mer ”avancerade” och det kan vara därför (?) jag gillar spot treatmenten.

INCI: Aqua, Niacinamide, Hamamelis Virginiana Water, Pentylene Glycol, Glycerin, Glycolic Acid, Alcohol, Salicylic Acid, Lactic Acid, Panthenol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Magnesium Aluminum Silicate, Zinc PCA, Sodium Hyaluronate, Dextrin, Polydextrose, Amylopectin, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Formic Acid, T-Butyl Alcohol, Pantolactone, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin

SOS Spot Treatment finns att köpa på bl a. Apoteket, Lyko och NordicFeel. Just nu verkar den vara slut i lager nästan överallt dock. Kostar 159 SEK, och Indy Beauty testar inte på djur och har som sagt 100% veganska produkter!

2

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?