Sol de Janeiro Cheirosa '62 EdP 50ml

Förläng sommaren med Sol de Janeiro

av Jenny Elisabeth
8 views
Sol de Janeiro Cheirosa '62 EdP 50ml

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

Sol de Janeiro Cheirosa ’62 EdP

Det är ingen nyhet att jag totalt fastnade för Sol de Janeiro Brazilian Crush Body Mist, doften är underbar! Tyvärr är det ju en body mist och hållbarheten är inte så bra, det var 2018… nu är det 2020 och Sol de Janeiro släppte Cheirosa ’62 i mars/april i USA och nu har den börjat dyka upp i butiker här i Sverige. Cheirosa ’62 doftar precis som Brazilian Crush, samma varma och lite söta doft som får mig att tänka på stränder och SPF!

Tydligen är doften hos Brazilian Crush och Cheirosa ’62 densamma som i Sol de Janeiros klassiska Bum Bum Cream, den har jag inte testat (än)…

Sol de Janeiro Cheirosa '62 EdP 50ml

“I Brasilien betyder cheirosa att dofta oemoståndligt från morgon till kväll. Alla lägger märke till och vill vara cheirosa som är ett sätt att leva och älska att leva.”

Doften i Bum Bum Cream, Brazilian Crush och i Cheirosa ’62 kallar Sol de Janeiro för just cheirosa, det är deras signaturdoft även om dom har andra produkter med andra dofter i sin lineup.

Flaskan är inspirerad av Rios gyllene sol och den fasetterade korken fångar och leker med ljuset på olika sätt. Jag hade parfymen ståendes på ett bord, solens ljus låg på bordet och korken skapade ett vackert guldigt mönster i mitt tak. Själva flaskan är av glas som sig bör när det är en parfym vi talar om, den har en tyngd i handen och är vackert rundad. Den har även en lite tjockare botten som påminner mig om Holo Tacos nagellacksflaskor lustigt nog.

Sol de Janeiro Cheirosa '62 EdP 50ml
Sol de Janeiro Cheirosa '62 EdP 50ml

Doftnoter

Toppnoter: Pistage, Mandel
Hjärtnoter: Heliotrope, Jasmin
Basnoter: Salt karamell, Vanilj, Sandelträ

Den här parfymen har få noter, jag brukar gilla just sandelträ och vanilj i parfym (samtidigt som jag gillar tyngre, rökigare dofter också) men jag känner inte av sandelträt i Cheirosa ’62. Jag känner pistage, salt karamell och vanilj. Dom är mest framträdande på min hud.

Om Brazilian Crush Body Mist var en klockren sommardoft, så är Cheirosa ’62 next level! Jag är inte den som använder parfym efter säsong, jag använder parfym efter humör. En doft kan påminna dig om platser och händelser och vara en bra pick me up, jag kommer absolut använda Cheirosa ’62 resten av året också!

Sol de Janeiro Cheirosa '62 EdP 50ml
Sol de Janeiro Cheirosa '62 EdP 50ml

På mig håller Cheirosa ’62 hela dagen… och natten. Jag kan känna den på min hud på morgonen. Har läst att vissa upplever att den inte har stor projektion, projektion, sillage eller doftspår som det också kan kallas är när din omgivning märker av parfymen, alltså i hur stor utsträckning doften från din parfym fyller rummet.

Jag kan hålla med om att det mer är en parfym du känner på nära håll, men jag kan tycka det är bra då jag ofta får hostattacker av att gå förbi någon som bär en parfym med ett stort doftspår.

Sol de Janeiro testar inte på djur och alla deras produkter är veganska förutom läppbalsamet Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter som innehåller bivax. Cheirosa ’62 kommer i en 50ml flaska och är just nu på 20% kampanj på KICKS och kostar 719,20 SEK.

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer