Caia Cosmetics Senso EdP

Caia Cosmetics Senso EdP

av Jenny Elisabeth
50 views
Caia Cosmetics Senso EdP

Caia Cosmetics Senso EdP 50ml, 595 SEK

Senso är det senaste parfymtillskottet hos Caia Cosmetics, om minnet inte sviker mig så släpptes den i juni i år. Jag fick Caias första parfym, Senteur de Caia, i julklapp och trots den extremt dåliga hållbarheten så gillar jag den. Senteur de Caia beskrivs som “blommande, feminin och sensuell” och har doftnoter som mandarin, citrus, jasmin, patchouli, vanilj och mysk mfl.

Senso ska vara en sofistikerad doft som dröjer sig kvar på huden. Senso beskrivs som en parfym “framtagen för kvinnor med passion för chic italiensk elegans och stil”. Toppnoter av mandarin och röda vinbär som omfamnas av kryddiga och gröna inslag. Tanken är att toppnoterna ska spegla det starka och feminina som parfymen representerar. Hjärtnoten är en enda stor blomsterbukett med varma inslag av bärnsten, patchouli, mysk och gourmand som utgör basnoterna.

Caia Cosmetics Senso EdP
Caia Cosmetics Senso EdP

Flaskan har samma design som den tidigare parfymen Senteur de Caia, en genomskinlig glasflaska med texten “SENSO” på framsidan. Jag har funderat ett tag på hur dom tänkte med denna kork. Personligen tycker jag att en annan design på flaskorna hade varit passande då de är mycket lika ett svenskt niche parfymmärke som heter Stora Skuggan.

View this post on Instagram

#storaskuggan #fantomedemaules #silphium #moonmilk

A post shared by STORA SKUGGAN (@storaskuggan) on

Det var dock inte än mer kontroverser jag tänkte ta upp i det här inlägget, men jag tyckte det var värt att nämnas.

Caia Cosmetics Senso EdP

Jag hade blandade åsikter om Senso de första gångerna jag provade den, många hade sagt att “den luktar tant”. När jag först sprayade på den så var det okej, jag tyckte mig känna mandarinen och något kryddigt. Men sen… den söta och fruktiga mandarinen övergick till något som doftade skarpt och fränt. Där och då bestämde jag mig för att om det upprepas vid senare test så skulle jag sälja parfymen.

Någon timme gick och jag vet faktiskt inte om jag hade vant mig vid den fräna doften eller om Sensos basnoter kickat in för doften kändes mycket varmare och lite sötare igen. Den varma och söta doften stannade kvar på huden i flera timmar, Senso har i alla fall på min hud lite bättre hållbarhet än sin syster Senteur de Caia.

Nu när jag har använt Senso lite mer så kan jag säga att på mig doftar den inte tant i alla fall, och den skarpa och fräna doften jag kände var en engångsföreteelse. Men när man läser de nästan 200 recensionerna på Caias hemsida så är det tydligt att Senso inte passar alla, vissa recensioner nämner just att den kan dofta lite tantigt och fränt. Något mer som nämns i recensionerna är hållbarheten – jag tycker att hållbarheten på Senso är snäppet bättre än Senteur de Caia, men redan med Senteur de Caia förväntade jag mig mycket bättre hållbarhet då parfymen/parfymerna ändå kostar 595 SEK. Med snäppet bättre menar jag att Senteur de Caia höll 2 – 3 timmar som mest, Senso håller i alla fall 5 – 6 timmar på mig.

Nu har jag parfymerna i min ägo och jag tycker att dom doftar gott, men när dom är slut kommer jag inte köpa nya. Jag tycker inte att dom är värda 595 SEK när hållbarheten är halvtaskig.

Caia Cosmetics testar inte på djur och både Senteur de Caia och Senso är veganska. Parfymerna kostar 595 SEK på caiacosmetics.se.

  • 7.1/10
    Förpackning - 7.1/10
  • 3.8/10
    Hållbarhet - 3.8/10
  • 4.9/10
    Pris - 4.9/10
5.3/10

Caia Cosmetics Senso EdP

Caia Cosmetics testar inte på djur och både Senteur de Caia och Senso är veganska. Parfymerna kostar 595 SEK på caiacosmetics.se.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer