Lumene Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++

Jenny testar: Lumene Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++

av Jenny Elisabeth
25 views
Lumene Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

Lumene Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++, 219 SEK/50 ml

Jag har tidigare i sommar testat The Body Shops nya version av deras populära Skin Defence SPF50 som är en återfuktande SPF (dock inte en dagkräm som jag skrev i inlägget och nu uppdaterat, detta är en regelrätt SPF). Jag har också testat, och fallit som en fura, för det koreanska märket Klairs (eg. Dear, Klairs) Soft Airy UV Essence och jag kommer aldrig gå tillbaka till västerländska solskydd igen!

Med det sagt är det i en ideal värld där Klairs Soft Airy UV Essence vore lätt(are) att få tag på när man bor i Sverige. Vi har alltid YesStyle som snabbt blivit en av mina favorit webbshoppar för hudvård då jag dykt rakt ner in i k-beauty (jag har även en rabattkod och en rabattlänk för YesStyle om du vill handla där, få lite rabatt och samtidigt stödja mig och min blogg, läs mer i detta inlägg eller i sidebaren).

Lumene Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++

För världen vi lever i nu, när man kanske inte kan eller vill vänta några veckor på en leverans så är det bra att veta att det finns SPF alternativ på hemmaplan också! Jag föredrar att använda SPF50, i alla fall om jag ska gå utanför lägenheten men för dagar jag inte ska det så använder jag ofta en dagkräm med SPF och lite lägre solskyddsfaktor för jag sitter inte framför ett fönster konstant.

Lumene Oxygenating Day Fluid har SPF30, skydd för UVA och UVB samt PA+++. I denna dagkräm finns homosalate och octocrylene, två ingredienser som används i kemiska solskydd. Kemiska solskydd kallas ofta “organic sunscreens”, vilket inte riktigt stämmer då “organic sunscreen” ofta refereras till som naturligt solskydd, och ett kemiskt solskydd är allt utom det.

Andra ämnen som ofta finns i ett kemiskt solskydd är:
Oxybenzone
Avobenzone 
Octisalate
Octocrylene
Homosalate 
Octinoxate

Dessa ingredienser används ofta i kombination med varandra i ett kemiskt solskydd, för att veta om produkten du har i handen är ett kemiskt eller fysikaliskt solskydd kan du söka efter zinc oxide och/eller titanitum dioxide, om de ingredienserna inte finns i INCI är det ett kemiskt solskydd.

INCI: AQUA (WATER), HOMOSALATE, OCTOCRYLENE, ETHYLHEXYL SALICYLATE (OCTISALATE), GLYCERIN, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (AVOBENZONE), PHENOXYETHYL CAPRYLATE, SILICA, BETULA ALBA (BIRCH) JUICE, BETAINE, PROPANEDIOL, CETEARYL ALCOHOL, CETYL PALMITATE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PHENOXYETHANOL, SACCHARIDE ISOMERATE, TROMETHAMINE, DIMETHICONE, TOCOPHERYL ACETATE, DISODIUM EDTA, TREHALOSE, UREA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, XANTHAN GUM, PENTYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, MAGNESIUM ASPARTATE, ZINC GLUCONATE, SERINE, BIOSACCHARIDE GUM-1, CITRIC ACID, PHENETHYL ALCOHOL, SODIUM CITRATE, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CARRAGEENAN, ALGIN, CAPRYLYL GLYCOL, DISODIUM PHOSPHATE, GLYCERYL POLYACRYLATE, PULLULAN, SODIUM HYALURONATE, COPPER GLUCONATE, POTASSIUM PHOSPHATE, MARIS SAL (SEA SALT), LINALOOL, PARFUM (FRAGRANCE)

Lumene Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++

Lumenes Lähde-serie, där denna dagkräm ingår, är baserad på ren och naturlig återfuktning på djupet för att ge en jämn och fyllig hud. Produkterna innehåller ekologisk nordisk björksav, hyaluronsyra och nordiskt källvatten.

Oxygenating Day Fluid är verkligen lätt, är du oljig i huden skulle jag tro att du kommer gilla denna. Den känns som vatten på huden. Är du torr kan du komplettera med en annan kräm under för mer återfuktning, eller addera ett serum eller en essence i din rutin. Den innehåller nordiskt supervatten som kontinuerligt återfuktar din hud samtidigt som syrestimulerande mineraler ger huden tillgång till syre som i sin tur gör att huden ser friskare ut. Lumene säger att denna dagkräm inte klibbar eller lämnar en hinna, och jag kan bara hålla med.

Lumene Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++

Här är min hud utan produkt, innan jag gjort min hudvårdsrutin. Min morgonrutin kan se ut på olika sätt, men jag har ett mönster som jag följer: rengöring, toner, dagkräm och/eller spf. Jag upplever min hud som lite oljigare vissa dagar, men efter min Isotretinoin behandling 2017 – 2018 så har min hud blivit en helt annan. Jag, som är inte är utbildad… men en jävel på att Googla, skulle säga att min hudtyp är nu mer normal då jag inte upplever varken olja eller torrhet konstant.

Jag kombinerar en dagkräm och en SPF mest under höst och vinter för att få extra återfuktning, på vår och sommar använder jag mest bara en SPF.

Lumene Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 UVB/UVA PA+++

Här har jag gjort min morgonrutin som jag beskrev ovan samt applicerat Lumene Oxygenating Day Fluid SPF30. Jag gillar Lumene av många orsaker, hela deras hudvårdssortiment är veganskt till att börja med och dom har så många bra produkter. Visst finns det produkter jag testat som jag inte kommit överens med, Lumene har nog inga parfymfria produkter och jag testade en toner som luktade som Ajax citron. Jag visste inte om den skulle på mitt ansikte eller om jag skulle plocka fram skurhinken, sorry Lumene, jag älskar er men den tonern var en flopp.

Oxygenating Day Fluid hör definitivt till toppen, när du smörjer in den i huden känner du hur lätt den är, den sjunker in snabbt och funkar även som bas för makeup. Doften är typisk Lumene, dock inte Ajax, den är mer… söt och frisk. Jag tycker inte att doft i en produkt stör (förutom i exemplet ovan), och min hud reagerar inte på det heller. Men är du känslig så var försiktig.

Lumene Oxygenating Day Fluid SPF30 PA+++

Lumene testar inte på djur och deras hudvårdssortiment är 100% veganskt. Oxygenating Day Fluid SPF30 kostar 219 SEK för 50 ml.

2 kommentarer
0

Du kanske tycker om

2 kommentarer

karinsbeautyroom 14 augusti 2020 - 09:23

Älskar att du alltid har Ingredienslista med i dina inlägg vilket gör att jag lätt kan utesluta en produkt med det solskyddsämnet som jag är allergisk emot och som finns i de flesta Kemiska solskydd Etylhexyl Salicylate.

svara
Jenny 14 augusti 2020 - 11:26

Vad kul! Det är just så jag hoppas att det kan användas 🙂

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer