#Söndagsmasken: Sjö Skin – Happy Honey Mask

#Söndagsmasken: Sjö Skin – Happy Honey Mask

av Jenny Elisabeth
111 views
Sjö Skin Happy Honey Mask

Sjö Skin Happy Honey Mask

När Sjö Skin lanserade sin Happy Honey Mask ville jag testa den, men det har tagit fram tills nu att göra det. Av namnet så förstår du säkert att masken innehåller honung och är därmed inte är vegansk – men Sjö Skin är såklart cruelty-free.

Sjö Skin är ett svenskt märke och är baserade i Karlstad, jag tror att Happy Honey Mask var deras första produkt. I dagsläget har dom två produkter i sitt sortiment, denna mask och sen en olja (som jag också har). Happy Honey Mask är gjord med 30% rå honung från Sverige. Den innehåller bara 6 ingredienser och är naturlig, men kraftfull och till skillnad från en traditionell lermask så innehåller den inte vatten och kommer inte torka ut din hud när du använder den.

Sjö Skin Happy Honey Mask
Sjö Skin Happy Honey Mask
Sjö Skin Happy Honey Mask

Happy Honey Mask ska vara lugnande då den är gjord på rå honung och calamine som minskar rodnad och akneutbrott. Den ska också rengöra porer med hjälp av kaolinlera, verka uppljusande, helande och närande.

Sjö Skin Happy Honey Mask Före

Man ska applicera masken i ett tunt lager och låta den vara på huden i 10 – 30 minuter. Masken känns lite värmande på huden tycker jag, den är lätt att applicera och har ingen speciell doft. Den är lite klibbig och svår att skölja av från huden, coix-fröna som ska skrubba huden (om man masserar huden medan man tar av masken) känns lite vassa och dom hamnar Ö V E R A L L T.

Efter att man sköljt av masken rekommenderar Sjö Skin att man följer upp med en kräm eller en olja. Jag har använt masken som en del i min rutin och följer upp med en toner och sen resten av mina hudvårdsprodukter. Effekten av masken är att min hud känns lugnad, på det sättet att t ex akneutbrott inte är lika illröda. Och huden känns len och mjuk.

INCI: Raw Honey, Coix Seeds, White Kaolin Clay, Glycerine, Propanediol, Calamine

Sjö Skin Happy Honey Mask Efter

Nu har jag ingen före-bild på min hud, så du får helt enkelt lita på att den blev lite jämnare i tonen. Den är lite röd här på grund av coix-fröna som exfolierar huden och jag har lite reaktiv hud, inte känslig, men efter rengöring (eller när man tar bort en mask) så kan huden bli lite röd. Trots att jag inte är ett fan av coix-fröna så gillar jag Happy Honey Mask, effekterna är bättre än vad fröna är.

Sjö Skin Happy Honey Mask

Sjö Skin testar inte på djur, Happy Honey Mask är ej vegansk. Kostar 499 SEK och finns på Lyko (och sjoskin.com).

0 kommentarer
1

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer