The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

#Söndagsmasken: The Body Shop Bouncy Sleeping Mask

av Jenny Elisabeth
25 views
The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

Bouncy Sleeping Mask är inte ny på något sätt, den lanserades våren 2015 om jag inte minns fel. Jag har ett klart minne av att jag köpte den till mig själv i födelsedagspresent det året, det var nog ganska snart efter att The Body Shop öppnat sin butik här i Falkenberg? Jag minns också att jag tyckte om Bouncy Sleeping Mask, den tog slut och nu är det 5 år senare och den har letat sig in i mitt beauty stash igen.

Drops of Youth-serien har en beskrivning som lyder “glöm anti-aging produkter som sägs vrida tillbaka åldersklockan. De finns helt enkelt inte. Hylla istället din ålder. Våga vara den. Och låt din huds åldersbehov bestämma rätt hudvårdsprodukter så att den får ett så bra liv som möjligt“.

Drops of Youth-serien är riktad till en hud som BÖRJAR visa tecken på åldrande. Och ja, jag är ju 34 så…

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

Plantstamceller från edelweiss

The Body Shop har många bra produkter, men en del som inte är så bra också då vissa har ganska högt innehåll av alkoholer och det är inte alltid nödvändigt (i hög koncentration alltså, vissa alkoholer i hudvård fungerar som ett “delivery system”), minns en produkt jag hade höga förväntningar på (och gillade initialt) men sen blev besviken på, men det är ett sidospår. Personligen gillar jag Bouncy Sleeping Mask. Och jag gillar också tänket bakom Drops of Youth-serien, serien är framtagen för att skonsamt rengöra, återfukta och mjukgöra huden. Samtidigt som den friskas upp och får en fräschare och spänstigare look. Produkterna i Drops of Youth-serien innehåller plantstamceller från blomman edelweiss, naturliga antioxidanter och moringaolja från Rwanda.

Bouncy Sleeping Mask har en innovativ minnesskumskudde konsistens som låser in fukt i huden, kapslar in din övriga hudvård och formar sig efter ansiktet och skapar en andra hud. Moringaoljan och stamcellerna ger en fräsch känsla och huden känns fylligare och man får en smidigare känsla i huden.

Sen jag köpte den så har förpackningen fått en annan design, burken är fortfarande platt och i grönt glas, locket är dock svart numera och stickern med namnet på produkten är mycket snyggare (tycker jag som ibland faller för förpackningen). Det är en hyfsat tung glasburk också, den lämpar sig nog inte att ta med på resa. Det kom inte med en spatel till denna mask, och jag ska vara ärlig – och kanske lite äcklig? Och säga att jag inte använder en spatel för det mesta, det är bara jag som sätter fingrarna i mina produkter och mina händer är tvättade innan fingrarna åker ner i burkar. Hade jag delat säg en mask eller ett cleansing balm med någon hade jag nog känt annorlunda.

Nattmask med växtstamceller från edelweiss i de italienska alperna och Community Fair Trade-moringaolja från Rwanda
Huden känns smidigare och uppfräschad
Huden känns uppfriskad med ny spänst (73% instämmer*)
Huden känns fylligare och återfuktad (85% instämmer*)
Dermatologiskt testad. *Vid ett test med 102 kvinnor
The Body Shop

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

Eftersom detta är en nattmask så har jag ju sovit med den varje natt i lite över en vecka nu. Konsistensen påminner mycket om Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask, skillnaden mellan dem är att Klairs har en mer “memory foam” konsistens, The Body Shop masken går visserligen tillbaka till ett slätt utseende efter att du tagit från den, men den är som Klairs masken blandad med lite kräm. En nattmask, eller ja, de flesta nattmasker i alla fall – ska inte tvättas av. Du sover med den på och på morgonen gör du din vanliga rutin.

Jag upplever inte att masken är klibbig eller att man känner sig klistrig, ja, okej – om Luxx sveper förbi sin svans i ansiktet på mig när jag just applicerat Bouncy Sleeping Mask så fastnar en del av hans päls. Men masken torkar ner efter ca 15 minuter, och det rekommenderas också att man applicerar den ett tag innan man lägger sig.

Min hud är varken oljig eller torr, men jag har problem med eksem i perioder (har inte listat ut om det är någon form av allergi än, men vet att kattallergi som jag har kan visa sig i eksem också). Jag har någon eksemfläck i ansiktet just nu annars är det mest på kroppen. Men jag upplever inte min hud som torr, och den har inte heller de klassiska tecknen på torrhet, t ex att produkter svider, att huden känns stram efter dusch och rengöring eller att huden “äter upp” din foundation under dagen.

Även om jag inte är torr så tror jag att alla hudar mår bra av fukt, för min hud så gör fukt att hudtonen blir jämnare, den känns lenare och får glow. Och det är precis det som den här masken gör för mig. Jag tycker också att mimikrynkorna jag har i pannan blir utslätade ju mer fukt jag använder i min hudvårdsrutin eller mängden fuktgivande ingredienser som finns i produkterna jag använder.

Jag nämnde ju innan att masken inte kom med en spatel, just masker med denna konsistens kan vara bra att ha en spatel till. För med fingrarna får du upp mer produkt än vad du egentligen behöver. Bouncy Sleeping Mask kommer i en 90ml glasburk och kommer räcka länge! Jag gillar att kapsla in mina serum och annat med just en nattmask.

INCI: Aqua, Propanediol, Glycerin, Dimethicone, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Polysorbate 20, Diheptyl Succinate, Acrylates/Beheneth-25 Methacrylate Copolymer, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Orbignya Oleifera Seed Oil, Benzyl Alcohol, Caprylhydroxamic Acid, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Parfum, Disodium EDTA, Adenosine, Caffeine, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Linalool, Citronellol, Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture, Limonene, Citric Acid, Xanthan Gum

The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask

Värt att nämna är att jag inte hittade Bouncy Sleeping Mask i lager på någon annan sida än Tigoo, jag har handlat hos Tigoo och det var inga problem, det är en svensk webbshopp och dom var lätta att få tag på när det gällde kundtjänst ärenden osv.

The Body Shop är ett cruelty-free märke, många av deras produkter är veganska och det är också Bouncy Sleeping Mask. Den här masken kommer i en 90ml glasburk och kostar 325 SEK.

0 kommentarer
1

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer