Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm

New in: Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm

av Jenny Elisabeth
31 views
Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm

Glow Recipe är ett av de märken som Sephora märkt med “Clean at Sephora”, det här med clean beauty är något jag är skeptisk till – allt är ju kemikalier, vatten är en kemikalie.

Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm är alltså ett cleansing balm som lätt ska ta bort makeup, smuts och olja från huden. Balmet har en PEG-fri formula (PEG = en form av plast som ofta finns i clansing balms) och blir till en mjölk när man emulsifierar den. Jag brukar inte emulsifiera balm, jag vet inte varför men jag brukar fukta en ansiktshandduk och torka av ansiktet istället.

Den här rengöringen innehåller naturliga enzymer, mjukgörande papaya som milt jobbar med hudens textur och skapar en len canvas för efterföljande hudvårdsprodukter och makeup.

Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm
Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm
Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm

Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm kommer i en vit pappkartong, där du möts av texten:

“Melt makeup and smooth skin with refreshing papaya sorbet”
Glow Recipe

I kartongen finns en burk i plast med ett ljust orange lock och en spatel modell större, vilket jag tror kan vara bra för att få upp rätt mängd produkt från burken.

Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm

Inspirerat av K-beauty metoden dubbelrengöring, eller 1:1 metoden, metoden går ut på att massera in dina produkter i huden i 1 minut för varje rengörings-steg. Alltså en gång för olja eller balm och sen följa upp med en annan rengöring och massera in den i en minut.

Jag brukar inte köra 1:1 metoden, jag har en rengöring på ansiktet max 30 sekunder och sen torkar/sköljer jag av den. Men dubbelrengöring är populärt i Korea och det är något man lär sig i ung ålder i Korea, till skillnad från här i västvärlden där vi lär oss saker som att tandkräm torkar ut finnar (vilket det iofs gör i min erfarenhet, men det är inte bra för huden).

Balmet doftar lite lätt fruktigt men det är inte en påträngande doft, Glow Recipe säger såhär om doft i deras produkter:

We choose to formulate with fragrance, when needed, to create a sensorial, enjoyable skincare experience. However, some formulas don’t need added fragrance as they already have naturally fragrant extracts. Naturally fragrant extracts are plant-based extracts that inherently possess a potent, pleasant scent.
Glow Recipe

Det kändes som att sätta smörkniven i lite lätt smält smör när jag satte spateln i balmet. Det var väldigt lent och smälte snabbt i händerna när jag masserade in det i huden. Jag hade smink på mig kvällen när jag först testade Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm och allt försvann på ett kick! Jag är nyfiken på hur bra det här balmet är på mitt favoritläppstift, Black Moon Cosmetics Liquid to Mattes. Det läppstiftet sitter som berget så det måste jag prova.

Huden kändes väldigt len efterå på kvällen, även på morgonen därefter var huden lenare än vanligt.

Bland ingredienserna finns:

Papain
Enzymer från papaya, mer känt som papain som milt exfolierar huden och hjälper till att avlägsna döda hudceller och jobbar på hudtonen och hudtextur. Papain mjukgör.

Papayaextrakt och fröolja
Rika på fettsyror, olje- och linolsyra, samt A, C och E vitamin som återfuktar.

Blåbärsextrakt
Rik på antioxidanter som bekämpar fria radikaler och lugnar irritation samt ljusar upp huden.

Camelliaolja
En lätt och mjukgörande olja som är rik på oljesyra, antioxidanter och A, D och E vitamin som återfuktar huden.

Aprikoskärnolja
Rik på fettsyror och E vitamin som ger näring till huden och lugnar.

Det är en rengöring som torr, normal, kombination- och oljighy ska kunna använda, och har du problem med ojämn hudton, glåmighet eller torrhet så kan detta vara en produkt för dig. Jag känner att jag vill testa mer från Glow Recipe, inte för att jag nu är omvänd ang “clean beauty”, men för att Glow Recipe verkar ha bra produkter och Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm imponerade.

INCI: Cetyl Ethylhexanoate, Sorbitan Oleate, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Polyethylene, Aqua/Water/Eau, Camellia Japonica Seed Oil, Carica Papaya (Papaya) Seed Oil, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Papain, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Fragaria Ananassa (Strawberry) Fruit Extract, Alkanna Tinctoria Root Extract, Capsicum Annuum Fruit Extract, Maltodextrin, Caprylic/Capric Triglyceride, Levulinic Acid, Pentylene Glycol, Sodium Metabisulfite

Glow Recipe Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm

Glow Recipe testar inte på djur, och förutom en produkt (Avocado Melt Sleeping Mask som innehåller manuka honung) är deras produkter veganska. Vill du shoppa Glow Recipe så skickar CultBeauty till Sverige, och Papaya Sorbet Enzyme Cleansing Balm kostar £29.00 som är cirka 355 SEK.

0 kommentarer
1

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer