Nya effektiva kroppsprodukter från Skincity Skincare

Nya effektiva produkter från Skincity Skincare

av Jenny Elisabeth
24 views
Nya effektiva kroppsprodukter från Skincity Skincare

Nya effektiva kroppsprodukter frå Skincity Skincare

Om du känner till webbshoppen Skincity så har du nog (kanske?) också koll på att dom lanserat ett eget hudvårdsmärke under namnet Skincity Skincare. Jag har fått hem två produkter i ett pressutskick, detta är de första produkterna jag testar från Skincity Skincare så jag är taggad! Dom har ett par egna märken, bland annat ett med smink som heter MAKETHEMAKE.

“SKINCITY skincare är professionell hudvård utvecklad och formulerad av våra mest erfarna hudterapeuter tillsammans med Sveriges bästa hudvårdskemister.”
Skincity

Produkterna är tillverkade i Sverige av producenter med lång erfarenhet av produktion av hudvårdsprodukter. Varje produkt är framtagen med ett tydligt syfte och med tanken att det ska vara resultatinriktade produkter. Produkterna ska även bevara och bygga upp hudbarriären och på så vis bidra långsiktigt till en hälsosam hud.

Med detta märke har man tagit approachen att det ska vara lätt att välja produkter för ens egna behov då det kan vara svårt idag att välja produkter och att ha lite koll på ingredienser samtidigt. Dom kallar det “avancerad hudvård, på ett enkelt sätt“.

Skincity Skincare har tänkt på allt och lite till, samtliga produkter är veganska och ingredienserna som används är utvalda med respekt för naturens resurser och miljön i åtanke. För att ytterligare tänka på miljön så har dom valt att göra sina förpackningar återvinningsbara och det var ett medvetet val att inte ha någon yttre kartong på produkterna, samt att inte ha ett metalliskt tryck på förpackningarna.

Kroppsprodukterna från Skincity Skincare lanserades i februari 2020. Jag är late to the game som vanligt…

Nya effektiva kroppsprodukter från Skincity Skincare
Skincity Skincare NMF Hydrating Body Mist
Skincity Skincare NMF Hydrating Body Mist

NMF Hydrating Body Mist, 189 SEK/100 ml

Jag slängde mig över misten så fort jag öppnat paketet, första intrycket var att den har en väldigt fin mist, munstycket är lätt att manövrera. Till skillnad från typ alla andra mists som jag har i min arsenal är NMF Hydrating Body Mist till för just kroppen.

Det är en fjäderlätt formula som omedelbart återfuktar, lugnar och stärker alla hudtyper. NMF står för naturligt återfuktande ämnen, så som glycerin, betain, squalane och pantenol. Dessa ingredienser tillsammans arbetar i synergi med huden och binder och kapslar in fukt samtidigt som de stärker hudbarriären.

NMF Hydrating Body Mist har en väldigt frisk och fräsch doft av tangerine (mandarin skulle jag säga, men är det samma sak? who knows).

Om du inte gillar body butters eller feta krämer är denna något för dig, den är väldigt lätt och efter att man masserat in den lite så är det inget klibb på huden. Jag har inget illa att säga om denna, jag sprayade den på ett utslag jag hade på halsen och dagen därpå – vips, borta. Jag älskar doften.

NMF Hydrating Body Mist kostar 189 SEK för en flaska på 100 ml.

Skincity Skincare Vitamin C Supple Body Oil
Skincity Skincare Vitamin C Supple Body Oil

Vitamin C Supple Body Oil, 299 SEK/100 ml

Vitamin C Supple Body Oil kommer i samma typ av förpackning som NMF Hydrating Body Mist, det som skiljer flaskorna åt förutom innehållet är att oljan har en mintgrön kork och självklart har den ett pump munstycke istället för spray. Oljan doftar ingenting och är i ett tunnare slag, den sjunker in snabbt i huden efter att man applicerat den.

Vitamin C Supple Body Oil innehåller ett stabilt C-vitamin som stärker och reparerar huden och jobbar samtidigt med pigmenteringar och synliga ålderstecken. C-vitamin är en antioxidant med kraft att boosta kollagenproduktionen i huden. Innehåller även Squalane, sheasmör, solrosolja, bisabol och E-vitamin.

Den här oljan är inte definierad som en torrolja, men oavsett så sjunker den in i huden på samma sätt som en torrolja gör. Alltså väldigt snabbt och utan att lämna en klibbig hinna på kroppen. Den är doftfri och väldigt behaglig att använda.

Skincitys hudterapeuter tipsar om att använda oljan tillsammans med ett solskydd då C-vitamin skyddar huden från de fria radikalerna i solljus.

Vitamin C Supple Body Oil kostar 299 SEK/100 ml.

Förutom dessa två produkter finns det också två andra produkter jag skulle vilja testa, nämligen AHA/PHA Clear Skin Body Resurfacer, 269 SEK och Retionate Supple Body Oil, 299 SEK.

Skincity Skincare NMF Hydrating Body MistSkincity Skincare Vitamin C Supple Body Oil
0 kommentarer
1

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer