Livet

goTHICC

Jenny Elisabeth Plus Size Body Positive goTHICC

Med goTHICC menas någon som är goth och är “thicc asf”. En kväll här i veckan, eller natt snarare, hade jag en idé. En sån där idé du får när du egentligen borde ligga och sova? Du har vridit och vänt på dig en halvtimme eller några timmar för att försöka släppa den där tanken på att “om jag har stativet så och lamporna så… så borde det bli sådär som jag tänker!”. Det lyckas sällan, men jag försökte ändå och jag gillar resultatet!

Jag har velat ta lite #kroppspositiva bilder ett tag, lite #bodypositive och så.

Jag har tidigare skrivit om att “jag kämpar med att försöka sluta fat shamea mig själv” och det finns ett inlägg som kort och gott heter “tjockhat“.

2018 var året jag skulle lägga ner den internaliserade fettfobin, sluta hata på mig själv för att jag är tjock och istället lära mig att acceptera, respektera och älska kroppen jag har. Oavsett hur den ser ut. Det där med oavsett är svårt, och snabbt var min ätstörningsproblematik aktuell igen, och om hon fick bestämma skulle jag svälta mig själv för att nå målet som är smal.

Vilken tur att det inte är hon som styr längre.

Min övervikt har flera faktorer, jag började med psykofarmaka och min läkare gav mig nya sorter som om det var godis. Och tog aldrig bort dom gamla medicinerna heller. Mina kilon ökade ständigt, och jag såg det inte själv. Sedan drack jag en hel del alkohol också, något som jag nu helt tar avstånd från pga att missbruk finns i familjen och jag var jävligt nära på att hamna där själv. Och visst förekom det skräpmat, pizza, hamburgare, thai. Jag har också PCOS (Polycystiskt ovarialsyndrom) som gör att man lättare går upp i vikt, och har svårare att gå ner i vikt.


Jag tog många steg framåt 2018 för att lära mig att acceptera, älska och respektera kroppen jag är i. Något som jag tror hjälpt mig är just alla dessa selfies och outfit-foton som jag tar till bloggen och Instagram, jag får se mig själv i olika vinklar och ansiktsuttryck som kanske inte var planerade. Ett foto som inte ser så bra ut överblickat ser mycket bättre ut beskuret och redigerat. Men jag redigerar inte något med min kropp på mina bilder, en och annan finne tar jag bort (den är ju bara på besök) men ändrar inte midjan, brösten eller rumpan.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte påverkas av Instabilder på smala tjejer, det gör jag. Men skillnaden är att jag inte längre önskar att jag var hon på bilden. Vi har alla sämre dagar då man är mer mottaglig för känslorna som kommer ur dessa foton.

Nu kan jag faktiskt säga att jag accepterat, respekterar och framförallt älskar mig själv. Och min kropp såklart! Det har på något vis blivit min grundinställning över de senaste två åren, det har blivit något jag kan falla tillbaka på när jag är osäker på saker.

När jag lärde mig att jag inte behöver ändra en enda jävla sak hos mig själv och bara kan vara mig själv så kände jag mig fri.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

1 kommentar

 • bodenbynight
  2 oktober, 2020 at 09:31

  Ja mer body positivity. Men visst är det lätt att applicera på andra men inte på sig själv? Följer massor av positiva konton och de är så vackra men sen är jag ändå jäytetaskig mot mig själv ibland.

  Svara
  • Jenny Elisabeth
   3 oktober, 2020 at 17:19

   Ja, det är så lätt att säga till andra att dom är fina men så svårt att säga det till sig själv. Tyvärr.

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.