Livet

Rädsla för att börja shoppa igen

Idag när jag skulle måla naglarna slog det mig att mitt baslack är slut. Hade detta hänt för säg två – tre månader sen så hade jag klickat mig fram till KICKS illa kvickt. Men nu har jag velat fram och tillbaka i några timmar, något måste ha hänt i huvudet mitt för nu, även om jag skulle köpt baslacket för att jag tycker om att ha naglarna lackade och inte bara köpa för köpandets skull eller för att ha till bloggen som jag nu inte har (haha), så tycker jag att det baslacket jag brukar köpa är lite väl dyrt. Finns det verkligen inte något annat? Jag har kollat vad jag har hemma, Googlade lite för att se om jag hittar alternativ också.

Är bara så satans rädd att OM jag nu skulle köpa ett baslack, att det “sätter igång” något inombords och att jag sen spinner vidare på det.

Image by Hey Beauti Magazine from Pixabay

En del av mig tycker/känner att mitt tänk har ändrats, men sen sitter det en djävul på axeln och påpekar att mina tankar om lacket inte är “hälsosamt”, behöver jag det? Ängeln jag har på axeln säger däremot att 1) det är OK att köpa ETT baslack när det är det lacket som jag tycker funkar bäst och 2) jag köper det med mina egna pengar (alltså inte faktura eller så) och 3) det räcker väldigt länge och till sist 4) alla räkningar är ju betalda. Jag kan klara av att köpa ett nagellack när det inte är något annat som driver mitt köp… hoppas jag.

Imorgon ska jag i alla fall till min kurator så jag tar med mig mina tankar och hör vad hon säger om mina tankebanor.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

2 Kommentarer

 • Annica
  26 oktober, 2020 at 23:54

  Tänker att det på sätt och vis är samma som mitt eget problem, alkoholism. Men med skillnaden att det kommer uppstå situationer då du faktiskt behöver eller måste handla grejer. Det händer inte mig, att jag måste dricka. Men jag tänker väldigt ofta att jag är väldigt säker på att jag skulle kunna ta en drink hemma tillsammans med min partner. Jag vet att det skulle gå bra och vara helt okej. Men nästa dag då? Kommer jag vilja ta en drink då med? Och dan därpå, en till?

  Svara
  • Jenny Elisabeth
   27 oktober, 2020 at 10:06

   Jo, det är ju det som är svårt. Jag kan inte sluta köpa saker helt för det kommer komma tillfällen när jag behöver ett par skor eller en jacka kanske. Nu är jag inne på dag 23 utan att ha köpt något jag inte behöver, har sovit på saken och tror inte att jag skulle spinna iväg om jag köper ett baslack. Men precis som du skrev, kommer jag hitta något imorgon som jag behöver då?

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.