Livet

Slut på skönhetsbloggande – nu ändrar jag i sovrummet

Nu när det är slut på skönhetsbloggande så ändrar jag om lite i sovrummet. Längre ner i inlägget ser du hur min sminkhörna ser ut nu. Tidigare hade jag två hyllor ovanför hurtsarna där jag ställde lite prylar, på hyllan högst upp hade jag bara en fläkt men när hyllorna rök så rök den också. Är ganska nöjd med vad jag lyckats med, jag har fått mina studiolampor sålda och min vän Anna har erbjudit sig att hjälpa mig att försöka få sålt smink, hudvård, parfymer – allt som jag nu rensat ut och lätt kunde säga hej då till. Det blev 3st påsar med diverse skönhetsprodukter.

Det här var början på min sminkhörna, bilderna är tagna 2013.

Och såhär såg det ut ett år senare, 2014, när jag köpte två hurtsar och ett toalettbord från IKEA. Luxx ville hjälpa till också som du ser 🙂 Och nu, 2020, ser det lite annorlunda ut…

Den högra hurtsen är nu helt tom, men dom står ganska bra där som avlastningsplats bara så det får vara så tills jag kommit på hur jag vill göra. Och nu har jag ALLT mitt smink i lådan i sminkbordet, inklusive de paletter jag ville ha kvar (och möjligen någon jag har svårt att skiljas från och behöver betänketid för att bestämma mig om jag vill ha kvar den eller ej). Har också rensat ut sminkborstar som jag aldrig använder, jag köpte ett kit från Sigma någon gång 2013 – 2014 tror jag, med 30 borstar eller nåt sånt. Jag har nog sparat 1 eller 2 borstar från kitet men annars åkte alla borstar i kitet med i påsarna som Anna nu har. Och på brickan till vänster på bordet står alla hudvårdsprodukter man inte behöver vatten till, alltså har jag mina rengöringar i badrumsskåpet och allt annat här.

Jag tror faktiskt att det här (sluta skönhetsblogga alltså) var steget jag behövde ta och att jag inte var redo för det tidigare när B (psykolog) och K (kurator) tagit upp det med mig. Men att ha en skönhetsblogg samtidigt som man vill bli “nykter” från ett shoppingberoende… det är verkligen som att vara alkoholist och gå på krogen.

Habit Tracker: Done (iOS)

Har börjat använda mig av en sk “habit tracker”, den jag använder heter Done och finns bara för iOS. Jag har gjort en tracker just för online shopping, men i min tanke innefattar den köp i butik också. Helt enkelt alla köp av saker jag inte behöver, så om jag skulle behöva köpa ett par skor för att mina gått sönder så är det okej. De dagar som är märkta med blått är dagar då jag inte köpt något onödigt, det där med att bestämma vad som är nödvändigt och onödigt är något jag får använda mina no-buy-listor till för att se vad jag uteslöt då. Det är väl lite av en no-buy jag gör men inte uttalat, det blev för mycket press när det var “out in the open”, i och för sig så har ju förutsättningarna för att lyckas med en no-buy ändrats nu och det skulle nog gå bättre. Men skitsamma, jag gör såhär så länge det känns bra.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.