Livet

Jag är inte stresstålig för fem öre

Klockan är nu 10:53, jag har suttit en god stund vid sminkbordet och lekt lite med smink bara för att jag 1) kände för det och 2) försöker göra saker som får mig att se mig själv i nytt ljus då jag har en dipp i självkänslan just nu. Har ju jobbat en del med att acceptera min kropp, och har lyckats ganska bra tycker jag själv. Men när det kommer till halsen och uppåt så har jag… försummat det området något. I flera veckor har jag kunnat sitta vid sminkbordet och göra det utan ångest.

Efter min panikångestattack i september så kunde jag inte riktigt sitta vid sminkbordet utan att det började krypa i kroppen, hjärtat slog fortare och jag blev kallsvettig. Och just det hände nu när jag satt där och sminkade mig. Jag fick ta flera pauser och gå ut och andas på balkongen men till slut bet jag i det sura äpplet och tog en tablett så andningen och hjärtklappningen lugnade sig iaf, men jag är fortfarande kallsvettig.

Image by KLEITON Santos from Pixabay

Pauserna hjälpte lite i alla fall, men Luxx gick runt och jamade och gjorde mig ännu mer stressad när jag inte kunde se till mina egna behov utan att sätta hans behov före mina. Jag vet ju att han märker när jag mår sämre, han försöker få mig att följa med honom och sen har han ofta lett mig till soffan eller sängen och så sitter vi där ett tag. Men jag hade ett telefonmöte med min sköterska kl 11 och sen tvättid kl 11 så jag behövde bli klar och kunde inte sitta ner och vila, eller så kände jag i alla fall.

Min panikångest och stress hör ihop, när det blir för mycket aktiviteter på en dag så finns det risk för en sådan här händelse. Ovanpå det så satt jag vid sminkbordet, jag tänkte först sitta vid skrivbordet men då det är bättre ljus vid sminkbordet så satte jag mig där. Jag tror att min hjärna på något plan kände igen situationen från alla gånger jag suttit där och lekt med smink för att ha något att posta någonstans och upplevde det som ett hot och sen kom panikångesten, jag tror det kommer ta tid innan jag lärt om min hjärna att jag nu gör det för mig och inte för content.

Klockan är nu 11:34, Luxx går fortfarande runt och jamar. Jag är i alla fall färdig med sminket och jag har pratat med min sköterska och varit och startat två maskiner tvätt. Nu kan jag vila i 45 minuter och sen måste jag ner till tvättstugan och 13:30 ska jag vara på VPM. Jag är inte stresstålig för fem öre…

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.