Livet

Det var inget återfall

Förra veckan, eller i alla fall tror jag att det var förra veckan, så diskuterade jag återfall med min kurator. Jag hade gått över 30 dagar utan att köpa något som jag ansåg var onödigt, hade (och har) inte heller något sug efter att shoppa. Men så köpte jag en tröja och ett halsband och tankarna fick frispel. Hade jag börjat igen? Var det ett återfall? Så jag skrev ner det jag funderade på och pratade om det med min kurator och hon skrev tre frågor på whiteboarden, hon gillar det där med whiteboard, kommer inte riktigt ihåg… men det var typ “vill jag ha det här?”, “behöver jag det här?” och sen tror jag det var något om om det blir konsekvenser av det man gör, i mitt fall av det man köper.

BIld av Free-Photos från Pixabay

Kontentan av frågorna som kuratorn fick mig att ställa var att man skulle tänka på det man gjort och att man ska tänka hur man svarar. På frågan “ville jag ha det här?”, så svarade jag “ja”. Och på de andra två frågorna svarade jag “nej”. Det var inget jag “behövde”, men det blev inte heller några direkta konsekvenser av att jag köpte en tröja och ett halsband. Till exempel så handlade jag inte på kredit, utan för egna pengar. Och jag var något på spåren sa kuratorn när jag kände att jag hade mer kontroll, att ett köp inte blev tio.

Det känns bra att veta att jag är något på spåren. Just nu går det där med att INTE shoppa väldigt bra, men jag försöker samtidigt få styr på stressen och vad för saker/känslor som kommer därifrån. Jag skulle nog inte säga att jag är hypokondriker, men jag gillar att veta vad som pågår. Där ett tag var allt jag kände som i ett virrvarr, jag brukade kunna “sortera” mina känslor i fack. T ex att si kommer från bipolariteten och att så är ADHD. Där ett tag var allt snurrigt, nu kan jag göra så igen. Men jag försöker få ordning på vad som är stressfaktorer i livet. Tydligen är jag stressad och har ångest… men känner inte av det på samma sätt. Mycket skumt.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

2 Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.