Livet

Att sitta vid sminkbordet gör mig stressad

Imorse när jag satt vid sminkbordet och smorde in ansiktet så började mitt hjärta slå snabbare, händerna darrade och andningen blev snabbare. Det har inte hänt på 2 månader minst, jag är ganska säker på att i min hjärna så är sminkbordet ihopkopplat med alla gånger jag suttit där och gjort looker eller nåt för att ha innehåll till bloggen och Instagram. Och det är i förlängningen kopplat till alla produkter och annan skit rent utsagt som jag lagt alldeles för mycket pengar på under åren. Jag har ju rensat bort väldigt mycket, men i hjärnan så är nog platsen jag sitter på kopplad till en hel del skam- och skuldkänslor ännu.

När jag var klar med att smörja in ansiktet och gick därifrån så lugnade hjärtat ner sig och efter det så darrade inte händerna lika mycket och andningen lugnade sig.

Funderar på hur jag ska lösa detta, UMS löser man inte i en handvändning men tänker om jag skulle flytta på alla hudvårdsprodukter till badrummet igen som ett test. Men så spinner jag vidare på den tanken och tänker att “vad gör jag om det inte funkar?”. Om jag då istället kopplar ihop att stå i badrummet med alla gånger jag stått i badrummet och gjort Insta stories om min hudvårdsrutin… å andra sidan har jag ju alla produkter som kräver vatten i badrummet och jag får inget stress- eller åmgestpåslag av att stå där den stunden.

Tycker inte om när jag inte förstår vad min kropp gör eller varför den reagerar på olika sätt. Är lite för mycket kontrollfreak faktiskt, det beror nog lite på att jag (även om jag inte haft ett skov på… 1,5 år nu) är rädd för att få ett skov, alltså bli manisk eller deprimerad. Det var lite läskigt en kväll när jag kom hem från att ha varit hos Evy ♥, jag kände mig precis som när en mani är på G. Men det var ingen mani, jag var genuint lycklig – och kär upp över öronen.

Men rädslan finns där och den gör att jag vill ha kontroll på saker. Ska testa att flytta mina produkter till badrummet, det är värt ett försök iaf.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.