Livet

Årskrönika 2020

Årskrönikor ser man kanske mest i tidningar, men dom dyker upp på bloggar också. Tanken är att med hjälp av en lista eller några frågor reflektera över året som gått. 2020 har varit omtumlande, stundtals har jag gått på små rosa moln för att i andra stunder bryta ihop i gråt och panikångest.

Frågorna hittade jag hos Joanna.

Årskrönika 2020

1. Vad mådde du bra av 2020?
– Att ingen i min familj blivit smittad av covid-19, och såklart av att jag träffade Evy ♥.

2. Vad har du sörjt 2020?
– Jag sörjde nog min psykiska hälsa ett tag där innan sommaren, när jag helt plötsligt började få panikattacker.

3. Testade du något nytt?
– Har testat väldigt många nya saker! Har gått på dejt, har varit mer social än jag varit på flera år.

4. Vad la du mest tid på?
– Först la jag mest tid på bloggen, mot hösten så fick hemmet mer uppmärksamhet och jag har rensat bort massvis av saker!

5. Vem vill du tacka och varför?
– Mina föräldrar för att dom står ut. Ja, det låter deprimerande, men det är mina skam- och skuldkänslor som talar, och jag förstår inte riktigt än varför dom hjälper mig även om jag vet att dom älskar mig (och min lillasyster) över allt annat.

Disturbia Bones Hoody

6. Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?
– Jag är stolt över mig själv, att jag har VÅGAT prova nya saker!

7. Vem saknade du?
– Mamma, pappa, lillasyster.

8. Vilka lärdomar tar du med dig från 2020?
– Att jag inte är så cynisk som jag tror, att jag faktiskt kan mer än jag trott och att precis som det kan se mörkt ut hips vips, så kan det på samma sätt vända och bli ljust.

9. Största utmaningen?
– Att hantera panikångestattackerna som jag hade dagligen i ett par månader. Och i förlängningen att hantera utmattning.

10. Vilka dagar minns du speciellt?
– Jag minns en dejt, jag minns kvällen när jag totalt kollapsade och jag minns också när jag kunde sminka mig för att jag VILLE igen.

11. Hur har du utvecklats under året?
– Jag nådde botten, hade panikångestattacker och det slutade i utmattningssyndrom. Men vände det, klarade av 60 dagar utan några onödiga inköp och har lärt mig att sträcka på mig och vara stolt över vad jag klarar av. Jag slutade också blogga och Instagramma om skönhet och det känns fortfarande underbart.

12. Vad inspirerade dig 2020?
– Tänker låta “ego” och säga: jag inspirerade mig. Med risk för att låta som en broken record så var det väldigt härligt när jag vågade göra saker som var utanför min lilla box, och när jag testat en sak så var det lättare att testa den andra. Och även att jag lyckades få till KBT behandling för shoppingberoendet, ja, jag är den som inspirerade mig under 2020.

13. Bästa besluten 2020?
Att sluta skönhetsblogga, helt klart!

14.  Hur tog du hand om dig själv?
Jag sålde mitt sminkbord.

15. Vad vill du göra om under 2021?
– Jag vill fortsätta göra nya saker!

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.