Livet

Måste ge mig själv mer cred

Jag erkänner, jag är skitdålig på att ge mig själv cred. Till och med när jag faktiskt förstår att jag gjort nåt bra, det sitter nog ännu en liten djävul på min axel och säger att det jag gör inte duger, att jag kommer klanta till det närsomhelst osv. Ett exempel, idag fick jag hämta ett paket på ICA för jag hade köpt en ny mikro till mig själv i julklapp då min gamla typ bara kunde räkna till 99 minuter, och det är väldigt opraktiskt om du ska mjuka upp glass i 30 sekunder…

I alla fall, paketet skulle väga 12,1kg och jag visste inte hur jag skulle få hem det. Men som mamma brukar säga “det finns dom som int gör annat än kör bil för pengar”, så jag promenerade till ICA och hämtade paketet och så tog jag en taxi hem. Det var inte det svåra.

Nä, mitt kök är inte så fotogeniskt… jag hatar den där gula tapeten, men älskar underhållsrabatten jag har på hyran pga att det inte är tapetserat i min lägenhet på x antal år så jag försöker att inte låtsas om tapeten/tapeterna…

Det svåra var, trodde jag, att få paketet från husets ytterdörr och in i lägenheten när paketet skulle väga 12,1kg. Jag tänkte på säckarna med kattsand som jag köper och som väger 12kg/st, och jag får kämpa en del med att få dom från hallen till badrummet. Men som du ser så lyckades jag få ut mikron ur paketet och upp på skänken! Och det blev så himla bra! Tänk att en sån sak får mig att se att jag kan mer än vad jag tror att jag kan. Min hjärna spann vidare på den känslan, känslan av att “jag kan ju”, och jag började tänka på andra saker jag gjort det senaste men som Jenny för ett år sen aldrig hade tänkt sig att Jenny skulle kunna göra.

60 dagar utan shopping till exempel, eller att umgås med nya människor, att gå på dejt (två dessutom!), bestämma sig för att ansöka till VårdVux, säga upp boendestödet för att jag klarar hemmet själv… och såklart att jag rensat HELA JÄVLA lägenheten, alla rum, alla skrymslen och vrår. Jag vet var saker finns och jag har bestämt platser för var sakerna ska vara. Så himla bra! Eller rättare sagt, så himla bra gjort av mig!

Men jag är dålig på att ge mig själv cred. Men det kanske kommer med tiden.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

6 Kommentarer

 • anki
  19 januari, 2021 at 09:36

  Bra gjort! Även dom minsta grejerna betyder mycket. Jag blir glad och tillfreds varje gång jag lyckas städa garderoben haha.
  Men, vad använder du för kattsand? Kollar alltid efter någon ny sort till mina tre. Har Cattia i svart påse just nu men det kanske finns något bättre… 😀

  Svara
  • Jenny Elisabeth
   19 januari, 2021 at 09:40

   Tack! Håller med om att dom små sakerna spelar stor roll! Städa garderoben tycker jag är kul 😂 Jag har Tigerino Sensitive just nu, man kan köpa den på ZooPlus! Hade EC tidigare, men EC är dyrare än Tigerino och jag tycker inte den klumpar lika bra och EC dammar mer också. Och nu drar inte Luxx in en hel sandlåda i sängen längre!

   Svara
   • anki
    19 januari, 2021 at 19:53

    Tack snälla för svar! Har inte provat Tigerino, men EC är en mardröm att hantera – aldrig varit med om sand som luktat så mycket parfym 🙁 Kändes inte alls bra att ha i lådorna när dom gräver runt därinne och andas in eländet.

    Svara
    • Jenny Elisabeth
     19 januari, 2021 at 20:03

     Inga problem! Hoppas du, och katterna, gillar Tigerino om ni testar den! ☺️ Ja, EC doftar hemskt mycket parfym, och jag hade ändå den milda varianten.

     Svara
     • anki
      20 januari, 2021 at 07:29

      Jag ska kolla in Tigerino vid tillfälle! Så jag tackar så mycket för det tipset. Jo, jag provade ju EC som skulle vara oparfymerad men den stank ju hur mycket som helst – då vill man inte ens tänka på hur mycket dom parfymerade varianterna luktar… Helt vansinnigt kass sand och för det priset dessutom.
      Sen finns det ju sand som ska lukta som KANELBULLAR – undrar hur man tänkte där. “Mmm nu ska jag rensa lådorna och njuta av doften kiss, bajs och kanelbulle.”

     • Jenny Elisabeth
      20 januari, 2021 at 08:42

      Gör det! Jag tycker den är väldigt prisvärd, spec jämfört med EC, 278kr för 24kg. Haha, ja jisses, hur tänkte dom med kanelbullen? Vill ju inte förstöra den doften för jag vill ju mest troligt äta kanelbullar i framtiden med 😂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.