Makeup of The Day

MOTD: If You Love Me the Morning After

Idag, eller ja, klockan är ännu innan 00:00 när jag skriver detta inlägg… anywho, idag var jag på VPM. Jag träffade min sköterska Liza för uppföljning med hur det går med Strattera och så skulle vi kolla blodtrycket och pulsen då CS medicin är ökända för att höja ens blodtryck. Mitt var onormalt högt för att vara mig, jag skrev inte ner det men tror det var 145/93.

Har haft problem med Strattera, och bara fått fler biverkningar för varje vecka som gått så nu pratade jag och Liza om det och bestämde att jag ska sluta med Strattera helt och fortsätta med enbart Elvanse. Elvanse ger mig väldigt bra effekt och har ytterst få biverkningar. Vi experimenterade med andra CS mediciner som skulle vara ett komplement till Elvanse när/om jag kommer börja studera i höst (det är februari och jag har inte tagit tag i det riktigt, suck) så att jag åtminstone har hjälp med fokus och koncentration, något jag inte alls hade i skolan när det begav sig.

Jag var ju egentligen på VPM för att träffa min kurator Katarina, jag och Katarina har ju jobbat med KBT och Återfallsprevention under hösten. Återfallsprevention för ett beroende jag nu förstått att jag inte har. Jag har lyssnat på Lotta Borg Skoglunds bok Från Duktig Flicka till Utbränd Kvinna, och jag fick en hel del a-ha upplevelser. Sen har jag googlat en del, lyssnat på poddar osv. Och kommit till insikten att mitt “shoppingberoende”, inte är ett beroende utan ett beteende som rotar sig i dålig impulskontroll (ett “drag” många personer med ADHD delar).

Jag skulle gissa, med det jag nu vet om mig själv och hur jag fungerar, att shopping var ett sätt att hantera ångest på – till en början. Och när mönstret tog fäste så blev det lätt för impulserna att sen börja styra. Att det inte är ett beroende är en lättnad, men jag står nu med andra frågor och inför andra problem. Till exempel, hur styr man impulser?

Katarina och jag pratade en del om det, och sen plockade vi upp ett ämne som var på tal i höstas men då var inget säkert för vi höll fortfarande på med Återfallspreventionen. Nå, i alla fall, idag var mitt sista besök hos Katarina. Tanken var hela tiden att vi skulle göra Återfallspreventionen och sen avsluta våran kontakt, ja, lite beroende på hur det gick då.

Katarina sa att jag verkar ha fått många nya insikter om mig själv, hur jag fungerar och vad jag vill med livet. Jag är såpass stabil i mitt mående nu, och har varit det en tid, att jag inte behöver en fast samtalskontakt längre. Vi har identifierat problem i vardagen, saker som kan trigga min bipolära sjukdom till exempel. Jag flyttade till Falkenberg 2007, året därpå hade jag en sköterska, läkare och samtalskontakt som jag hade tät kontakt med. Hur kontakten sett ut de följande åren har varierat, men nu B E H Ö V E R jag inte VPM längre! Det känns otroligt. Och underbart. Och fantastiskt.

Skulle ljuga om jag sa att en stor del av min motivation och mitt nyfunna driv kommer från att ha Evy i mitt liv. Men ju mer tid som går så ser jag hennes motivation och pepp som “the backbone” och att jag själv blir resten som gör det möjligt. Evy var min enda motivation till en början, för jag trodde inte att jag hade mycket att ge…

Makeup deetz

Bas

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter – Fair
KVD Vegan Beauty Lock it Foundation – L43 W
NYX Cosmetics Born to Glow Radiant Concealer – Alabaster
Fenty Beauty Match Stix – Amber
KVD Vegan Beauty Lolita Palette – Lolita (som rouge)
Fenty Beauty Cream Bronzer – Butta Biscuit
Black Moon Cosmetics Moonlighter – Squid

Ögonbryn

KVD Vegan Beauty Super Brow – Graphite
Milk Makeup Kush Fiber Brow Gel – Cypher
Anastasia Beverly Hills Brow Pen – Granite

Ögon

KVD Vegan Beauty Lolita Palette – Hermosura, Corazon, Eterno
Milk Makeup Gel Eyeliner – Boss
Too Faced Damn Girl Mascara

Läppar

Black Moon Cosmetics Liquid to Mattes – Sleepwalker

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.