Hudvård

The Body Shop Skin Defence SPF50+ PA++++

The Body Shop släppte förra året en uppdaterad version av sin populära Skin Defence SPF50, den nya formulan skyddar inte bara mot UVA och UVB utan även mot föroreningar både inomhus och utomhus. Den innehåller röda alger och C-vitamin som ska ge huden en “fräschare look med mer lyster”. Skin Defence SPF50+ är ett solskydd som återfuktar huden och den har en väldigt lätt konsistens om man jämför med andra produkter.

The Body Shop Skin Defence SPF50+

Detta är ett kemiskt solskydd och fungerar som så att molekylerna i solskyddet tar upp UV-strålningen och omvandlar dessa till en ofarlig strålning. Medan ett mineral, eller fysikaliskt, solskydd gör så att UV-strålarna inte kan tränga igenom.

Som många andra av The Body Shops produkter är Skin Defence Multi-Protection Lotion vegansk.

Skin Defence Multi-Protection Lotion SPF50+ ger verkligen lyster till huden utan att kännas tung, den påminner mer om k-beauty solskydd än om något annat jag testat. Den var lätt att smörja in i huden, och även fast den är lite lätt vit först så försvinner det snabbare än hos andra solskydd jag testat. Närmast denna kommer nog Dermalogica Prisma Protect. Jag har inte testat den tidigare versionen men jag gillar denna. Har dock hört att de som testat den tidigare versionen är missnöjda för att denna är tjockare och inte lika lätt att smörja in. Jag blir nyfiken på hur den gamla formulan var när jag blev så nöjd med denna.

INCI: Aqua/Water/Eau, Homosalate, Octocrylene, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol, Alcohol Denat., PEG-100 Stearate, Ethylhexyl Salicylate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [Nano]/Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Polymethylsilsesquioxane, Potassium Cetyl Phosphate, Glycerin, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Glyceryl Stearate, Sodium Citrate, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Parfum/Fragrance, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Potassium Sorbate, Disodium EDTA, Taraxacum Officinale Rhizome/Root Extract/Taraxacum Officinale (Dandelion) Rhizome/Root Extract, Palmaria Palmata Extract, Propylene Glycol, Linalool, BHT, Ethylhexylglycerin, Limonene, Citronellol, Sodium Hydroxide

The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Lotion SPF50+ finns hos The Body Shop, 40ml kostar 295 SEK och 60ml 350 SEK.

OBS! Detta inlägg skrev jag i april 2020, då SPF alltid är viktigt så delar jag det igen.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.