Hudvård

Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++

Jakten på SPF fortsätter, nu har jag testat Klairs Soft Airy UV Essence SPF50 som precis som The Body Shop Skin Defence SPF50+ är ett straight up solskydd som appliceras efter att din dagkräm sjunkit in litegrann.

Klairs, eller Dear, Klairs som det egentligen heter är ett k-beauty märke från Korea, och jag vet inte om du testat någon k-beauty SPF tidigare men jag känner att k-beauty märken är låååångt före i formuleringen av SPF. Från vad jag läst så har dom ofta en lättare konsistens än SPF från västerländska (?) märken. Soft Airy UV Essence har en bas av vatten och är därför, just det – vattnig. Med det sagt är den är inte rinnande men den känns mer som en gelkräm på huden än vad andra SPF jag testat gör.

Det här är ett solskydd för dig som hatar solskydd, som sagt är konsistensen lätt och lite vattnig. Den skyddar mot både UVA och UVB, som sig bör, och har ett kemiskt solskydd, alltså med UV filtren DHHB (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate), som är ett photostable UVA filter, och Ethylhexyl Triazone, som skyddar mot UVB.

A lightweight, gentle sunscreen that feels soft as a watery essence yet powerful against daily UV rays

Upgraded daily sunscreen for people who hate greasy, heavy sunscreen

Photostable, low-irritant, 100% chemical sunscreen for all skin type

Leaves perfectly translucent and weightless finish

Contains no thick, greasy, pore-clogging ingredients

Formulated with newer, superior chemical UV filters and essential supporters for moisturizing, soothing and improving skin tone

Dear, Klairs
Klairs Soft Airy UV Essence SPF 50+ PA++++

Bland ingredienserna finns det:

Niacinamide: anti-aging, som jämnar ut hudtonen
Adenosin: vårdande
Panthenol, Beta-glucan, Allantoin: lugnar irritationer
Havtornsolja: antioxidant, återfuktar
Tocopherol (E-vitamin): antioxidant, bekämpar fria radikaler

Innehåller också hyaluronsyra (sodium hyaluronate) som är en sockermolekyl som har stor vattenbindande förmåga.

INCI: Water (Aqua), Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Dibutyl Adipate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Hydrogenated Polyisobutene, 1,2-Hexanediol, Glycerin, Niacinamide, Ethylhexyl Triazone, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Silica, Cetearyl Olivate, Cetearyl Alcohol, Sorbitan Olivate, Glyceryl Stearate SE, Methyl Glucose Sesquistearate, Sorbitan Stearate, Panthenol, Beta-Glucan, Disodium EDTA, Citrus Junos Fruit Extract, Adenosine, Sodium Hyaluornate, Anthemis Nobilis Flower Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol, Allantoin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil

Här har jag applicerat solskyddet och sen ett tunt lager med Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter som bas, finishen på solskyddet är varken fullt matt eller för dewy, det är precis i mitten! Alldeles lagom alltså. Den är lätt att smörja in och lämnar ingen white cast på huden, trots att den har ”Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil” så känner inte jag av någon doft. Smink lägger sig fint över solskyddet och jag upplever inte att någon primer eller foundation rullar sig. Kan användas i ansiktet och på kroppen (men det är ju bara en 80ml tub så använder du den till kroppen tar den nog slut väldigt fort).

En nackdel (för vissa) med detta solskydd är att det verkar som att det endast finns att köpa från YesStyle, jag köpte det på YesStyle och jag hade aldrig handlat där förut. Det gick smidigt, inga problem och jag som trodde det skulle bli tull på paketet blev förvånad när det verkade som att paketet skickas från Birmingham (edit 25/3 2021: detta gäller ju inte nu då Brexit gått igenom, här kan du läsa mer om hur YesStyle gör med importmoms, tull osv). Just nu pga Covid-19 är leveranstiden något längre, och YesStyle rekommenderar att man väljer ”expedited shipping” som är säkrare, men också dyrare ca 250 SEK, om jag minns rätt. Paketet levererades med DHL.

Klairs Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++ kostar ca 260 SEK och finns att köpa på YesStyle. Klairs testar inte på djur och UV Essence är vegansk!

OBS! Detta inlägg skrev jag 4/5 2020. Delar det igen för SPF är alltid viktigt, och denna är fortfarande min favorit. Tilläggas kan också att det förra året kom fram att många solskydd från K-Beauty märken inte håller den SPF-faktor som är angiven. Klairs plockade bort denna produkt utan någon förklaring och det ryktas om en “omformulering”.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

4 Kommentarer

 • Nora
  17 april, 2021 at 14:32

  Nog för att solskydd är viktigt, klairs soft airy uv essence är bekväm och prisvärd, men är tagen av marknaden av dear,klairs efter att bas-och-filter-producenten visade sig ha betydligt lägre spf än angett. Den faktiska solskyddsfaktorn på fitzpatrick 1-2 skinn (skandinaver, låg melanin) ligger någonstans mellan 15 och 28, vilket inte är fy skam för daglig användning på jobb och liknande, men duger ICKE till stranddagar eller promenader på landet eller påtande i trädgården.

  Jag säger inte att man inte ska använda upp den om man har den, men man ska vara medveten att det inte är spf 50 i tuben.

  Svara
  • Jenny Elisabeth
   20 april, 2021 at 08:27

   Tack för din kommentar! Jag hade inte koll på att K-beauty kontroversen även inkluderade Klairs (jag antar att det är det du menar med tanke på det som kom fram om Purito). Detta inlägg är gammalt då jag tog det från min “gamla” blogg så det är inte uppdaterat, men det ska jag göra. Tack för påminnelsen!

   Svara
   • Nora
    22 april, 2021 at 11:47

    Klairs använde samma bas-producent som purito, så Soft Airy var den första andra solkrämen som blev indragen. Sen har det därefter visat sig vara ett problem någonstans i testleden (troligtvis) baserat på hur många olika solkrämer som inte klarade oberoende test – olika baser, olika producenter, olika filter. Många av dem har gjort sekundära tester vid det här laget, och oroväckande många har inte uppnått angedd spf. (Jag är lite nyfiken på hur det hände – var det ett testlabb som fuskade a la AMA i USA, eller är det att de inte följer ISO, eller är det att de helt enkelt inte hade tillräckligt stor variation på fitzpatrick-typer i sina tester eller vad.)
    Och av vad jag misstänker är industrikontrakt och produkthemligheter så verkar de inte kunna redogöra för vilken spf som faktiskt uppnåtts i oberoende test, bara att den inte stämmer mot vad som är på flaskan (och uppenbarligen lägre, om den var högre hade det inte varit något problem)
    Personligen hade jag varit gladare om de talade om vilken spf jag har att vänta mig i tuben, spf45 är under spf50+ och måste tas av marknaden, men personligen hade jag använt den som primärt solskydd i juli, emedan spf19 är för vintertid i mitt liv.

    Betyder ju inte att den är farlig att använda eller så, jag använder den fortfarande, just för att den är kosmetiskt elegant och lätt. Kör på EVY för dagar då tyngre solskydd behövs. 🙂

    Svara
    • Jenny Elisabeth
     22 april, 2021 at 12:15

     Ja, det upptäckte jag när jag började Googla på det. Klairs verkar ha plockat bort Soft Airy från sortimentet, utan vidare förklaring? Är också nyfiken, mest för att jag vill veta SPF faktorn sas. Soft Airy är väldigt behaglig att använda. En annan personlig favorit är just EVY som du nämnde, vilket påminner mig om att jag behöver köpa en ny flaska av den 🙂

     Precis. Inte farlig, den innehåller ju solskydd ändå men mängden är inte den som är “advertised” (hittar inte rätt ord på svenska för tillfället).

     Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.