Makeup

Milk Sunshine Skin Tint SPF30

Äntligen har Milk Sunshine Skin Tint landat hos Sephora, som jag väntat! När jag rensade bland mitt smink så behöll jag KVD Beauty Lock It Foundation. Men har lärt mig att jag inte alltid vill ha så pass mycket täckning från min foundation. När jag var mitt i rensandet så kände jag att det var “onödigt” att behålla flera foundations, men nu vet jag bättre. Ibland vill man ha nåt som inte är full coverage!

Milk Makeup Sunshine Skin Tint SPF30

Jag har Googlat och Googlat på vilken skin tint som kan passa mig. Valet föll på Milk Makeup pga att den har en dewy finish. Jag tittade också på Fenty Beauty Eaze Drop som också landat hos Sephora nyligen, men Eaze Drop har en “natural matte” finish, så nej, den är inte för mig.

Sunshine Skin Tint kommer i en förpackning gjord av plast med en rollerball för applikation. Har applicerat tinten med rollerballen och sen använt fingrarna, en BeautyBlender eller en borste. Helst använder jag en borste för det är smidigast och minst kladdigt, men en Sigma F80 som är min enda foundationborste är inte jättebra för denna produkt.

Formulan

Skulle kalla formulan/konsistensen på denna foundation som lite gelaktig. Den är lite tjockare än vad jag hade föreställt mig. Jag tänkte för mycket på serum foundations som var populära för några år sen (och nu igen om man ska tro vårtrenderna!).

Det vore bättre med en borste som inte är så tät som F80 då Sunshine Skin Tint inte är så tjock i konsistensen utan landar nånstans mittemellan rinnande och tjock. Med en mindre tät borste skulle man nog slippa en del streaks.

Även om jag var säker på att jag skulle gilla foundationen så drog jag mig för att köpa den då den kostar 469 SEK och innehåller 16 ml. Vilket gör den, enligt mig, svindyr per milliliter! Hittills tycker jag att den är värd pengarna då den passar min makeup stil och känns återfuktande. Dessutom behöver man inte mycket då det är en tint och inte menat att rolla på 3 lager för att få full täckning.

Det var också en orsak till varför jag köpte Sunshine Skin Tint och inte Eaze Drop, SST är lite skirare än Eaze Drop som ger mer täckning.

Omdöme

Såhär i efterhand tycker jag att jag borde ha valt en annan nyans då min hals (och kropp) är lite varmare i tonen än mitt ansikte. Men med lite contour och grejer så är det inget jag tänker på, och tror inte att någon annan gör det heller.

Milk Makeup Sunshine Skin Tint finns i 14 nyanser, kostar 469 SEK för 16 ml produkt och du kan köpa den på Sephora.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.