Om mig

av Jenny Elisabeth
Jenny Elisabeth

Jag som bloggar här heter Jenny Elisabeth. Jag är en norrländska som bytt norr mot söder och således snö mot slask och hamnat i Falkenberg. Här har jag bott med min katt Luxx, #luxxthecat, sen 2007. Jag har en förkärlek till cruelty-free beauty, veganism, lesbianism, gothic rock, sammet, fishnets och Dr Martens. Jaså, du ville veta mer än så?

Jag “decluttrar” mitt hem på månadsbasis men tycks ändå ha för mycket grejer, lyssnar helst på goth/gothic rock/post-punk, äter färska jordgubbar (eller hallon) så ofta jag kan och tittar gärna på Dr Who. De senare två helst på samma gång!

Jag skulle gladeligen spendera hela livet iklädd en pyjamas eller en tyllkjol. Jag ääälskar svart läppstift och min go-to look är läppstift, bryn och highlighter! Andra saker man kan nämna är; jag har en kronisk psykisk sjukdom, jag gillar podcasts om beauty, goth, feminism, HBTQ och hudvård, jag är definitivt en crazy cat lady och gillar sci-fi, dokumentärer, brittisk humor och kroppskonst.

Om bloggen

Välkommen till JennyElisabeth.se, en blogg med fokus på cruelty-free och/eller vegansk beauty, livsstil och mode. Den här bloggen startades 2016, innan det hade jag bloggat på en annan domän som jag kände att jag vuxit ur, det var dags för något nytt.

Jag hade publicerat en del beauty på den gamla bloggen så när min nisch skulle väljas var det solklart: beauty. Under årens lopp blev det cruelty-free beauty sedan tillkom mer fokus på veganska produkter. Och ibland publicerar jag en #OOTD, eller pratar om kroppspositivism eller hur det är att vara gay.

Vad menar jag med cruelty-free?

Min definition av cruelty-free är att varken produkten eller ingredienserna testats på djur i något skede av tillverkningen. Ett cruelty-free märke är för mig detta. Lista skapad med hjälp av The Cruelty-Free Beauty Box. Du kan läsa mer om vad cruelty-free är här.

  • Testar inte produkten eller ingredienser på djur i något skede
  • Tillåter inte tredje part att testa på djur
  • Ingredienser från leverantörer testas inte på djur
  • Testar inte på djur när lagen kräver det, t ex säljer inte produkter i Kina
  • Ett moderbolag kan vara ej cruelty-free, jag supportar märkena under moderbolaget som är det

Utsedd till

Daisy Beauty Jury Årets Skönhetsskribent

Satt i DB Awards Jury 2018 / Nominerad till Årets Skönhetsskribent 2017

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer