Tag:

Cruelty-free

  Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots

  Jag fick nys om Koi Footwear under 2019, har alltid varit nyfiken på skorna då dom har så många snygga modeller! Jag sökte efter en modell som påminner om pikes, alltså en sko med spetsig tå. Koi Footwear är Peta Approved Vegan och skorna är alltså vegan-friendly.

  Koi Footwear

  Koi Footwear säger själva att dom är djurvänner och därför är skorna veganska, jag har inte hittat någon information om exakt vilket material skorna är gjorda i – men det är skinnimitation. Koi’s skor är gjorda i Kina av “ethically sourced and vegan-friendly materials”, de ska också vara säkra för de personer som tillverkar skorna samt att arbetsförhållandena ska vara säkra.

  Jag köpte ett par Hawk Pointed Cowboy Boots i strl UK8 som enligt Koi’s måttabell ska vara en EU41, nu har jag bara provat ett par skor från Koi men denna modell är true to size och passade även mina lite bredare fötter. Innan jag beställde skorna skickade jag ett mail till Koi och frågade om dom har måttabeller för specifika modeller (iom att jag har bredare fötter var jag nyfiken), men det hade dom inte men jag blev försäkrad om att skorna är just “true to size”.

  Själva beställningen är enkel om man beställt på internet förut förstås, betala kan du göra med PayPal, Klarna, diverse kort och Amazon Pay. Leveranstid var 6 dagar ungefär och skorna levereras i en kartong som är inuti en lite tjockare plastpåse för att skydda mot väder och vind.

  Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots
  Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots

  Modellen har många detaljer, ett band över foten, långa snören som kan dras några varv runt ankeln och öppnas och stängs med dragkedja. Skon har en ögla i skaftet för att lättare dra på skon, men jag fick då inte i mina fingrar i den.

  Jag tycker inte att det var hala sulor, dom är lite räfflade och gav okej “grip” på halt underlag. Annars sägs det ju att skor i vegan-friendly material ofta är hala. Eftersom dom är i skinnimitation behöver skorna inte gås in utan kan säkert användas direkt ur kartongen! Det blir intressant att gå med dom i snö när jag är uppe i Norrbotten i jul, jag hoppas dom kommer ha okej “grip” då också…

  Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots
  Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots
  Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots

  Första stegen i Hawk Pointed Cowboy Boots var mjuka och behagliga, dom satt bra på foten och det enda negativa jag har att säga är att öglan på skaftet är något liten, i alla fall för mina fingrar. Och att det var svårt att fota skorna när man har dom på sig… men det har ju inte med skon att göra egentligen.

  Koi Footwear Hawk Pointed Cowboy Boots kostar £40 och det är ungefär 530 SEK, sen tillkommer frakt på £14.99 (198 SEK).

  0 kommentarer 30 visningar
  0 FacebookTwitterPinterest

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer