Recension: The Budgie Collective

The Budgie Collective

Nu är jag redo att ge er mina åsikter på produkterna jag har från The Budgie Collective, jag har testat The Dry Shampoo Foam och Twinflower Oil och sen blev jag så imponerad av produkterna så jag köpte även Shimmer Mist och Moisture Boost någon vecka efter.

The Budgie Collective är ett 100% veganskt märke med hårdvårdsprodukter, det är producerat i Sverige och när man tog fram produkter gjorde man det tillsammans med influencers. Men varför ”budgie”? Jo, för att undulater är sociala varelser med stor variation på fjädrarnas färger. Budgie säger att dom kommer i olika variationer, men dom valde färgen gult för att:

”not only is it a  symbol of happiness, energy, joy, freshness and inclusiveness but it is also the new millennial pink and main color of our beloved Budgie!”

Jag har då testat Dry Shampoo Foam, Twinflower Oil, Shimmer Mist och Moisture Boost hårmasken. Vi börjar med favoriten som är Dry Shampoo Foam!

The Budgie Collective Dry Shampoo Foam

The Dry Shampoo Foam, 129 SEK

Ett torrschampo i mousseform kan ju låta konstigt, men det är briljant! Förpackningen är snygg och har den gula signaturfärgen. Torrschampot ger volym och fyllighet till håret plus den härliga doften av persika. Jag älskar persika!

Moussen ska appliceras från rötterna ut i längderna, jag brukar fokusera på rötterna för där blir mitt hår lätt lite platt/fett efter ett par dagar. Jag tycker moussen är lätt att applicera och den ger håret volym vilket jag gillar.

Dry Shampoo Foam finns att köpa hos KICKS.

INCI: Aqua, Alcohol Denat, Oryza Sativa (Rice) Starch, Butane, Isobutane, Distarch Phosphate, Polyquaternium-4, Ceteareth-60 Myristyl Glycol, Coco-Betaine, Soytrimonium Chloride, Magnesium Stearate, PEG-12 Dimethicone, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Cetrimonium Chloride, Propane, Parfum, Sodium Benzoate, Citric Acid, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Citronellol, Coumarin.

The Budgie Collective Twinflower Oil

Twinflower Oil, 149 SEK

Den här håroljan innehåller arganolja, ricinolja och solrosolja som ger näring, mjukgör, tämjer friss och skyddar mot slitage. Använd några droppar i torrt eller fuktigt hår för att ge en len känsla.

Jag tycker om att använda den här oljan i fuktigt hår och jag kan se på mina lockar att håret får fukt då det inte är lika frissigt som när jag inte använder oljan. Tar en halv pipett pga har mycket hår och arbetar in i håret. Även när håret är torrt använder jag oljan för att ge fukt och tämja friss.

Twinflower Oil finns att köpa hos KICKS.

INCI: Coco-Caprylate/Caprate, Helianthus Annuus Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Heptyl Undecylenate, Parfum, Linalool, Linnaea Borealis Extract, Limonene, Citral, Geraniol, Citronellol, Coumarin.

The Budgie Collective Shimmer Mist

The Shimmer Mist, 149 SEK

The Shimmer Mist är en lätt mist som ger lyster till håret, den vårdar även håret med hjälp av risolja som agerar vårdande och mjukgörande utan att tynga ner håret. Skimret i misten fungerar som en highlighter för håret som framhäver hårfärgen och ger glans.

Jag tycker att skimret i den här misten mer är glitter än något annat, om man drar handen i håret efter att ha sprayat på misten så blir handen glittrig. Don’t get me wrong, jag gillar produkten men hade hoppats på något annat än just glitter…

The Shimmer Mist finns att köpa hos KICKS.

INCI: Dicaprylyl Carbonate, Coco-Caprylate/Caprate, Alcohol Denat., Dimethicone, Oryza Sativa Bran Oil, Parfum, Synthetic Fluorphlogopite, Titanium Dioxide, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Citronellol, Tin Oxide, Coumarin.

The Budgie Collective Moisture Boost

Moisture Boost, 149 SEK

Denna hårinpackning är multifunktionell och kommer i en fin rosa färg. Den är multifunktionell för att den kan användas innan eller efter hårtvätt, den återfuktar och ger en boost av näring till håret. Ris- och sheaoljor ger glans till håret och fungerar stärkande.

En väldigt trevlig inpackning som jag upplevde gav fukt till mitt hår som är torrt, färgat och självlockigt. Jag har använt den innan tvätt och låtit den verka i 5 minuter, jag tycker det är väldigt bekvämt med produkter man kan använda innan tvätt för då slipper man böket i duschen med lock och grejer.

Moisture Boost finns att köpa hos KICKS.

INCI: Aqua, Ricinus Communis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cocos Nucifera Fruit Extract, Behentrimonium Methosulfate, Oryza Sativa Bran Oil, Shea Butter Ethyl Esters, Phenoxyethanol, Coco-Caprylate/Caprate, Coconut Alkanes, Parfum, Cetrimonium Chloride, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Ethylhexylglycerin, Glucose, Citric Acid, CI 17200, Tocopherol.


Förutom glittret i Shimmer Mist så gillar jag samtliga produkter, speciellt Dry Shampoo Foam och Moisture Boost! Priserna är överkomliga, allt är cruelty-free och veganskt!

1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?