4 nyheter från The Ordinary

4 nyheter från The Ordinary
The Ordinary är lite som ColourPop… okej, kanske inte lika illa, men dom släpper ofta nya produkter. Jag har fått hem ett par nyheter som jag vill prata om. Jag har hunnit prova 2 av dom.

The Ordinary är ett märke jag tycker om, det var lite skakigt där ett tag med beteendet från den nu avlidne VDn Brandon Truaxe. Men vi lämnar dramat åt sidan och konstaterar att många produkter från TO är bra, och med priset så blir dom nästan ännu bättre. Jag har faktiskt bara testat en produkt som jag inte gillar och det är salicylsyran – jag hittar inget bra sätt att använda den på, plus att den känns väldigt uttorkande.

4 nyheter från The Ordinary

Produkterna jag fått hem är:
Multi-Peptide Serum for Hair Density (vegansk)
Reservatrol 3% + Ferulic Acid 3% (vegansk)
100% L-Ascorbic Acid Powder (vegansk)
”Buffet” + Copper Peptides 1% (vegansk)

The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density

Multi-Peptide Serum for Hair Density, 249 SEK

Detta serum är, tror jag, TO’s första hårprodukt. Du får rätta mig om jag har fel. Multi-Peptide Serum är en koncentrerad formula som är gjord för att hjälpa till att hålla ditt hår vid god hälsa så att det ser tjockare, fylligare och friskare ut.

Serumet innehåller fyra olika peptidkomplex:
REDENSYL™ komplex med Larix Europaea Wood Extract och Camellia Sinensis Leaf Extract.
Procapil™ peptidkomplex med Biotinoyl Tripeptide-1.
CAPIXYL™ peptidkomplex med acetyltetrapeptid-3 och Trifolium Pratense-blommaxtrakt.
BAICAPIL™ komplexet med Scutellaria Baicalensis Root Extract, Triticum Vulgare Germ Extract och Glycine Soja Germ Extract.
AnaGain™ med Pisum Sativum Extract.

Ta ett par droppar av serumet och massera in på en ren och torr hårbotten. Serumet är mycket lätt och sjunker in snabbt, det lämnar ingen klibbig känsla.

The Ordinary Reservatrol 3% + Ferulic Acid 3%

Reservatrol 3% + Ferulic Acid 3%, 99 SEK

Detta serum innehåller två potenta antioxidanter, som om du blandar serumet med en annan produkt kan öka den produktens antioxidant kapacitet. Reservatrol är en naturlig ingrediens som finns i många växter, Reservatrolet i detta serum kommer från japansk knotweed medan ferulinsyran är en fytokemikalisk antioxidant som finns naturligt i växters celler.

The Ordinary 100 % L-Ascorbic Acid Powder

100% L-Ascorbic Acid Powder, 69 SEK

Detta puder är ett finmalet L-Askorbinsyrapulver, alltså C-vitamin. C-vitamin är en effektiv antioxidant som kan verka utjämnande på hudtonen samt minska ålderstecken. Pulvret i denna produkt är tänkt att vara utjämnande samt ge ökad lyster och minska ålderstecken. Den ska blandas med andra produkter men inte med andra produkter som innehåller niacinamide eller EUK 134.

”Obs! Formatet för denna formel är en suspension av ett mycket fint L-askorbinsyrapulver som ger det mest direkta topikala och extremt höga koncentrationen av C-vitamin.”

Jag har märkt att de första gångerna man använder detta pulver så kommer huden tingla lite, och det nämner The Ordinary i sin produktbeskrivning också. Dom nämner också att om topikalt C-vitamin används som en del av hudvårdsrutinen så ska den alterneras med produkter som innehåller EUK 134 eller niacinamide, det rekommenderas C-vitamin på kvällen och niacinamide på morgonen.

Men jag har lärt mig att C-vitamin, under SPF, boostar effekten av SPFen… eller var det så? Jag kan ha fel. I alla fall har jag använt denna produkt på morgonen och undvikit niacinamide.

The Ordinary "Buffet" + Copper Peptides 1%

”Buffet” + Copper Peptides 1%, 389 SEK

Den sista produkten jag har fått hem är ”Buffet” + Copper Peptides 1% som har 11 hudvänliga aminosyror samt olika former av hyaluronsyra. Med ett tillägg av kopparpeptider som ökar serumets effekt på hudens helhetshälsa. Kopparpeptidernas funktion i den mänskliga plasman innefattar att stödja många olika hälsofunktioner.

Bland annat att upprätthålla en normal immunfunktion, kollagensyntes, fibroblastproduktion och antiinflammatoriska reaktioner. Serumet är blått på grund av kopparpeptiderna i formulan.

Vill du testa någon av dessa produkterna, eller har du redan gjort det?

2

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?